Super-Sfîrîiala Cocoșelului Horică SUPERCUPA RO: V Alba Blaj – CSM Tîrgoviște: 2 – 3…

Super-Sfîrîiala Cocoșelului Horică SUPERCUPA RO: V Alba Blaj – CSM Tîrgoviște: 2 – 3…

Super-Sfîrîiala Cocoșelului Horică

SUPERCUPA RO: V Alba Blaj – CSM Tîrgoviște: 2 – 3 (20-25, 25-15, 20-25, 25-18, 6-15)

Am ratat meciul în direct, abia dacă am văzut secvențe din reluarea a 2a. Cheia victoriei CSMT, din cîte am văzut și din cîte mi-au comentat specialiștii, a fost cuplul de dansatoare Suzana Čebić și Ivana Đerisilo. Suzana a revenit cu mult chef de joc după o accidentare care a ținut-o pe bancă mai tot turul (primul tur). Cu o preluare excelentă, tîrgoviștencele au putut construi mai ușor, iar Ivana a arătat din nou ce superclasă are, chiar dacă vîrful jocului ei a rămas în urmă. Ea și celelalte 2 de la CSMT, care au bagajele făcute (direcția CSMB?), le-au arătat a-Borigenilor cam ce știu să facă.

V Alba Blaj (Zakoć), iarăși cu ficații desenați pe tricouri, nu a luat în serios acest meci, deși l-a dus în 5 seturi. S-a văzut după formula de start cu Berdilă, care a ratat chiar de la primul serviciu. Zakoć începe să-și arate limitele și plafonarea, care nu poate să nu apară cînd trăiești ani de zile într-un sat cu 2 ulițe. Și înfrîngerile încep să apară, iar curînd și oboseala va influența rezultatele echipei. Cel mai rău la Zakoć este felul lui de a fi: puțin uman, el este total nepotrivit să antreneze o echipă de fete. Un om care zîmbește foarte rar și atunci batjocoritor la adresa jocului propriei sale echipe.

Evenimentul în sine a fost o sfîrîială care se anunța așa încă de la început, de la pănărămile de „interviuri” făcute de vreo slugă a Cocoșelului Horică și tuflite de acesta pe pagina FB a FRViș. Stilul e cel consacarat de îNȘelaru, de nu se aude mai nimic din întrebări și din răspunsuri, iar unul dintre intervievați, Guvernatorul Paul, nu avea nicio treabă cu evenimentul, el fiind doar cel mai prost antrenor pe care l-a avut vreodată naționala feminină a României și cu cele mai catastrofale rezultate.

Ce să mai vorbim de intervievator, unul dintre acei prostănaci care au rămas la stadiul de piți de FB, care încă nu s-au prins că pozele și filmele se fac cu telefonul culcat…

Selecția muzicală a inclus și porcăria aia cu „tatuu sub piele”, o culme a imbecilității muzicii pop de limbă română. Ați zice „ei, doar un cîntec acolo…”, dar și pusul lui la selecție e o măsură a prostiei organizatorilor.

Finalul evenimentului, la fel de prostesc – premierea – ne-a arătat că ghirlăneala nu depinde de mărimea orașului. Sluga timișoreană a lui Ghiță Bombiță (Cocoșelul Horică) are la fel de multă minte precum cealaltă slugă blăjeană (Sergiulache(u) Ștefănescu) și în mod egal nicio idee despre cum să organizeze o festivitate. Mai rău decît prostelile de la Blaj, la Timișoara, Cocoșelul a pus 6 artificii luate de la talcioc în fața podiumului, ca să nu se mai vadă echipa cîștigătoare, dacă vroia cineva să facă foto. O jerbă nu s-a declanșat, iar 2 s-au fîsîit rapid. 🙂 După ce le-a sfîrîit, Cocoșelul a lăsat sala în semiîntuneric!… Așa festivitate!

Iar comentatorul de la tv, și el timișorean, a stîlcit numele jucătoarelor într-o veselie. Parcă e frate cu îNȘelaru, ambii greșesc, dar cu creativitate! Adică există mai multe variante greșite pentru cîte un nume. Numai pe aia bună nu o nimeresc. Cel puțin Nneka va rămîne numai cu numele mic, cel de familie fiind spaima crainicilor! Și nu pricep de ce, că doar se pronunță cam cum se scrie. Poate se mărită acuși și scapă de agresiunea lingvistică. Marius Căta-Chițiga ne-a zis și despre „o grupă de moșcrăciunițe”… Ce??

Pentru cine nu înțelege de ce s-a organizat Supercupa la Timișoara, e simplu: deși în prezent e un oraș practic fără volei, sluga lui Ghiță (Cocoșelul Horică de la Agroland) a primit un cadou pentru sprijinul (interesat) acordat, adică pupatul intens. E greu de adunat spectatori de volei și acolo unde sînt echipe puternice, darămite acolo unde cel mai „tare” antrenor e Bogdan Paul… 🙂 Dacă tot era să se organizeze într-un oraș fără mult volei, putea fi la Brașov, pe la jumătatea drumului, și puteau veni mai ușor și suporteri ai celor 2 echipe. Aud că Supercupa Ro (masculin) se vrea organizată la Sibiu, un alt oraș fără volei…

Cîtă vreme în jurul voleiului românesc va pluti atîta cantitate de prostie, nu există speranțe de revitalizare.

https://www.facebook.com/frvolei/videos/1271926216206671/


3 thoughts on “Super-Sfîrîiala Cocoșelului Horică SUPERCUPA RO: V Alba Blaj – CSM Tîrgoviște: 2 – 3…

Comentezi?