Al nostru prieten, Marius Căta-Chițiga, dă un interviu pentru Radio Timișoara. Dacă puteți trece…

Al nostru prieten, Marius Căta-Chițiga, dă un interviu pentru Radio Timișoara. Dacă puteți trece…
aqualine.ro/

Al nostru prieten, Marius Căta-Chițiga, dă un interviu pentru Radio Timișoara. Dacă puteți trece de traumele produse de vocea hurducată a întrebătorului, Marius ne spune că voleiul românesc suferă din motive financiare, din cauza scăderii valorii tehnicienilor români și din cauza pierderea contactului cu metodele voleiului modern. La FRViș ar fi cazul să apară demisii. Este la curent cu criticile contra FRViș, dar
„N-a făcut nimeni absolut nimic să se întîmple mai bine decît este [….] Această luptă […] pare mai mult o răfuială personală decît o luptă care să aducă ceva bun în față.”

Păi așa, măi maestre?? Ai citit vreo-leacă ce tot bodogănesc eu de cîteva luni?
Am eu vreo răfuială cu tractoristul Vișan?
Iar, de multe ori, cînd e o critică, e și o soluție atașată.

Dacă scriu că e nașpa să pună ăștia 2 adolescente ca arbitri la fileu la Cupa României… e și soluția: să nu mai pună.

Dacă arăt că situl de Internet al FRViș e vraiște și o rușine… e și soluția: să angajeze pe cineva care știe să proiecteze și să întrețină un sit de Internet. (Desigur, și ăla care angajează, trebuie să aibă ceva minte, ca să știe ce să ceară.)

creditfix.ro

Dacă scriu că programul competițional e o imbecilitate (6 luni competiție, 6 luni pauză pe an)… e și soluția: de refăcut programul încît să fie vreo 9 luni competiție pe an (și să se evite perioadele de sesiune studențească).

Dacă zici că înainte veneau antrenorii străini să învețe de la noi, păi acum să aducem noi pe unii din Rusia, din China, din Coreea ca să ne învețe. Să organizăm niște tabere de vară de pregătire pentru juniori și de respecializare pentru antrenori. La divizia A1 nu mai avem nici un antrenor-învățător. Toți se complac în a face tactică și strategie cu ce au: cu jucători cu grave deficiențe tehnice. Hai să-i reînvățăm serviciul, preluarea, săritura și pasarea mai întîi, chiar la seniori.

Dacă-l critic pe îNȘelaru (pseudojurnalist tevere) că nu se zice „servici”… îi dau și soluția: se zice „serviciuuuuuuu”! Bine, dar el nu e capabil să învețe…

Ia zi acum: am adus ceva bun în față?

ottobroker.ro

Dar cui îi pasă?
Din nepăsarea voastră a prins rădăcini un Vișan. Îl schimbați acușica la alegeri și puneți pe unul la fel de cîrpaci.

(Marius a uitat să menționeze că Olimpiada de la Moscova fost boicotată de Statele Unite și de alte 65 de țări, unele dintre ele contînd în voleiul mondial.)

AUDIO aici:
Echipele asiatice ne invitau la meciuri demonstrative. Mai mult decât atât, înregistrau partidele pentru a învăţa strategia. Am fost campioni europeni, nu discutam foarte mult cu ţări precum Germania sau Franţa, ne băteam de la egal la egal cu Brazilia, Polonia sau Rusia, a se citi URSS. Acum au răm…

6 thoughts on “Al nostru prieten, Marius Căta-Chițiga, dă un interviu pentru Radio Timișoara. Dacă puteți trece…

 1. De geaba se zbat unii, ciinii latra (ciinii fiind noi) caravana trece. Daca si acest interviu a fost ca si comentarile facute la tv. impreuna cu Selaru prefer sa nu-l ascult. Nu vreau sa-mi stric ziua. Se pare ca toto care pleaca din Ardeal, Moldova, Banat, etc. si ajung in bucuresti se miticesc. Oare de ce nu-si fac un campionat singuri (la toate sporturile) si poate asa vor cistiga si ei ceva titluri de campioni. Si asa am avea si noi liniste si meciuri cinstite…

 2. Sorin Roman, te consider prieten tot atat cat ma consideri tu. Ma bucur ca ai idei si propuneri constructive pentru revigorarea volei-ului romanesc. Cu ocazia interviului de la Radio Timisoara am expus o parere strict personala fara sa fiu la curent cu propunerile tale sau ale altora si fara pretentia de a pune degetul pe rana. Aceasta intrebare a fost o invitatie la o dezbatere si multi vor fi invitati sa raspunda. Asa ca, astept dezbateri si concluzii.
  Te rog sa te informezi mai bine legat de participarea SUA la J.
  O. Moscova. Momentul boicotului si cand SUA a pierdut calificarea la JO(ianuarie 1980, Sofia-Bulgaria) si noi am castigat cu 3-0 meciul direct cu ei. Nu aruncati cu noroi pe un rezultat obtinut cu greu si multa munca
  Pe 10 ian 1980 toate echipele de la JO erau calificate. Mult inaintea boicotului.

 3. 1. Nu e nici un noroi, Marius. Era doar o reamintire. Fără să minimizez în nici un fel, performanța voleiului românesc la Olimpiada de la Moscova. E foarte bine că ai venit cu precizări. La modul general, din cauza absenței multor țări, o medalie a fost mai ușor de cucerit decît în condiții normale. Asta nu înseamnă totuși că medaliile puteau veni simplu, pe tavă. (Ei, au venit ele pe tavă, dar în alt sens.)
  2. Dezbateri vei vedea mai greu. Pentru foarte mulți Internetul (mai ales FB) e un mediu foarte greu de folosit, mai ales cînd intră de pe telefoane sau de pe tablete. Tolomacul de Steve Jobs a distrus comunicarea pe Internet cu invențiile lui fabuloase.
  În ciuda milioanelor de liche pe care și le acordă membrii mediului voleibalistic românesc, unitatea e iluzorie. În realitate e o uriașă dezbinare.
  Am mai auzit vreun comentariu despre campionatul veteranilor?
  Am mai auzit ceva de un campionat paralel al cluburilor de juniori care nu au fost acceptate în campionat?
  Toată lumea doarme și așteaptă ca alții să rezolve. Sau Cel De Sus.

 4. Corect, multumesc. Un dialog si opinii faine fara resentimente. Oricand sunt bine venite ideile sincere si bine intentionate.

Comentezi?