Alexandra Băbaș (coordonatoare, #11 Medicina, 19 ani), după meciul Penicilina – Medicina (Cupa RO),…

aqualine.ro/

Alexandra Băbaș (coordonatoare, #11 Medicina, 19 ani), după meciul Penicilina – Medicina (Cupa RO), exclusiv pentru Volei Iași și pentru Volei România:

Sînt foarte mîndră de echipa mea. Deși am pierdut, noi am cîștigat ceva mult mai important și aceea e „o echipă unită”! Atît cele de pe margine cît și cele de pe teren nu ne-am pierdut speranța de a cîștiga și este o performanță că am întors meciul de la 2–0. Sîntem o echipă tînără, fără experiență, completată de două străine cu o experiență fantastică. Muncim cot la cot de două luni de zile, iar roadele încep să se arate.
Din păcate, am rămas cu un gust „amar” dupa meciul de la Iași, din cauza publicului, care ne jignea. Noi am venit să dăm tot ce avem mai bun pe teren, nu să ascultăm jignirile altora, care nu au idee de viața noastră! Cu toate astea, nu voi spune absolut nimic răutăcios despre moldoveni, pentru că nu îi bag pe toți în aceeași oală. Eu sînt jumătate moldoveancă și știu cît de buni sînt oamenii din acea zonă a țării noastre.
—–

(Cer scuze eu pentru purtarea unei părți a publicului ieșean. Cam de fiecare dată cînd încep un dialog cu o persoană din volei (antrenor, jucătoare, arbitru), unul dintre primele subiecte e calitatea foarte proastă a publicului ieșean. Le explic că e vorba doar de vreo 15 ochișați, care fac panaramă cît 1000. Pentru ăștia, un eveniment sportiv nu e un spectacol de care să se bucure, ci o ocazie să-și verse tot ce au mai primitiv în ei: urlete, înjurături, huiduieli… „Ca să intimideze adversarele”.
În rest, în public avem oameni de foarte bună calitate, care știu cu adevărat să se poarte în societate și știu să aprecieze un spectacol sportiv.
Dacă aș fi căpitan la Penicilina, aș întrerupe jocul pînă sînt dați afară primitivii. Că nu e box, e volei! Și feminin.)

Comentezi?