Am gasit pe site-ul FRVolei, postat doar in zona arbitrilor si a observatorilor, urmatoarele…

aqualine.ro/

Am gasit pe site-ul FRVolei, postat doar in zona arbitrilor si a observatorilor, urmatoarele anunturi:
“Bibliografie pentru sustinerea testului teoretic din cadrul consfătuirii anuale a observatorilor ce se va desfasura in perioada 9-11 septembrie 2016 la CHEILE GRĂDIȘTEI este urmatoarea:
1. Regulamentul jocului de volei;
2. Regulamentul de organizare si functionare al observatorilor de volei (R.O.F.O.V);
3. Regulamentul de organizare al activitatii voleibalistice (R.O.A.V).”
“Bibliografie pentru sustinerea testului teoretic din cadrul consfătuirii anuale a arbitrilor ce se va desfasura in perioada 9-11 septembrie 2016 la CHEILE GRĂDIȘTEI este urmatoarea:
1. Regulamentul jocului de volei;
2. Casebook;
3. Linii directoare.”
Asadar, antrenorii vor merge la Izvorani pentru perfectionare in timp ce arbitrii si observatorii vor participa la aceste cursuri la Cheile Gradistei. Din acest punct de vedere avantajul este in mod clar de partea arbitrilor si al observatorilor.Ce ne facem insa daca constatam ca antrenorii isi vor plati cazarea si masa la Izvorani iar pentru cei care vor merge la Cheile Gradistei va plati altcineva?
Nu este pentru prima oara cand antrenorii, cei de pe urma carora “traieste” voleiul romanesc, sunt dezavantajati, in dauna arbitrilor si al observatorilor. Multi imi spun ca, de fapt, federatia este condusa de arbitri. Si inclin sa cred ca este asa tinand cont de faptul ca si presedintele si organizatorul de competitii provin din lumea arbitrilor de volei. Si as mai vrea sa intreb ceva aici.Am observant ca bibliografia arbitrilor cuprinde la punctul 3, linii directoare.Intrebarea mea este, cine directioneaza aceste linii directoare ?

Comentezi?