AMĂREALĂ DE VOLEI (partea 3) (Continuăm cu comentarii despre meciurile cu Ungaria – cauze…

aqualine.ro/

AMĂREALĂ DE VOLEI (partea 3)

(Continuăm cu comentarii despre meciurile cu Ungaria – cauze ale eșecului.)

4. Atitudinea generală proastă, închisă, crispată a voleibalistelor noastre, pentru care voleiul este aproape un chin și nu pasiunea vieții lor. De mici voleibalistele române sînt învățate să joace exclusiv pentru rezultat. Începînd de la cadete, intrarea pe teren e o mare provocare psihică. Ele nu sînt învățate că voleiul e ca o bucurie. Suspină adînc dacă nu sînt băgate în teren ca titulare, dar cînd intră, li se înmoaie picioarele. Așa atitudine de sfială și de fîstîceală se vede și la națională. În orice caz, nu se vede entuziasm. Pînă și bucuria unui punct realizat e încordată, psihotică. Doar dintr-o atitudine mai senină s-ar fi adunat mai multe puncte în fiecare set.

Acum, dacă am avea conducători inteligenți, ne-ar așteapta munca pentru un nou ciclu olimpic. Echipa actuală este îmbătrînită și nu vine mai nimeni din urmă. Ar trebui făcută o echipă nouă, proaspătă, cu o medie de vîrstă pe la 21-22 ani, pentru a fi în culmea potențialului pe la sfîrșitul ciclului olimpic, chiar dacă încă nu putem visa la o participare la JO. Și ar mai trebui să se organizeze la fiecare 3-4 luni niște cantonamente de perfecționare, că tare prost stăm cu pregătirea tehnică în țara asta.

klap.ro

Dar cine să se gîndească la așa ceva? Ce știu ei de ideea de „ciclu olimpic” prostănacii care le-au trezit pe jucătoare la 5 dimineața, ca să le aducă la aeroport la Iași, să zboare pînă la București, apoi la Budapesta, pierzînd mai multe ore prin aeroporturi decît în aer? Dacă mergeau cu un autocar, tot atîta timp făceau și erau poate mai odihnite.

ottobroker.ro

Eșecul de acum este continuarea celui din vară (Liga Europeană) și face parte din fenomenul sinistru pe care oamenii de știință americani de la NASA l-au numit „Anul Rău al lui Vi Shan”. De pe locul 13 în Europa, ne lipim acum bine de locurile 17-19.
Dacă mai mișcă cineva prin Consiliul Slujitor, iaca Roberto Santilli s-a eliberat, poate vreți antrenor bun și de calibru superior. Doar o sugestie… Să vorbesc cu el?

FELICITĂRI ADINEI, NNEKĂI ȘI TINEREI CRISTINA. Să reveniți în mai și să faceți iar cinste țării voastre.
(@ Adina Salaoru, @ Nneka Onyejekwe, @ Cristina Cazacu)
—–

Iar voi, spectatori români, nu vă mai frămîntați așa, că la vară va fi și mai rău! Vin calificările pentru Campionatul Mondial și o nouă ediție a Ligii Europene. Echipa noastră va fi mai bătrînă cu 1 an, dar și epuizată după cel mai tîmpit sistem competițional intern rîgîit de pe la Blaj.

3 thoughts on “AMĂREALĂ DE VOLEI (partea 3) (Continuăm cu comentarii despre meciurile cu Ungaria – cauze…

Comentezi?