AU PUS-O ȘI AU PUS-O ȘI AU TOT PUS-O… PÎNĂ CÎND AU PUS-O!

magnolia.ro/

 

ACS PENICILINA – CSM LUGOJ : 0 – 3 (-14, -21, -17)

Evoluția scorului
SET 1
5-8
6-16 !
7-20
14-25

SET 2
4-8
13-16
15-20
21-25

SET 3
7-8
12-16
14-20
17-25

klap.ro

Durata: 1h15
Spectatori: cca 330 (dintre care cca 50 galeria CSM)

Cînd discuți de probabilități, te aștepți ca cel mai optimist scenariu din mai multe și cel mai pesimist să nu se prea întîmple. Azi, ghinion: s-a întîmplat exact ce era cel mai NEGRU. Penicilina a arătat cel mai rău, cel mai urît joc pe care l-am văzut eu personal la Iași în acest sezon. Primul set avea să anunțe acest coșmar. În tot setul, un singur atac reușit (Simona Mocanu) și încă unu (două?) nereușit(e). În rest, au tot pus mingea și au pus-o și iar au pus-o… De parcă erau la primul lor meci din viață și încă nu ajunseseră la lecția cu atacarea mingii. Am fi văzut mai multe atacuri dacă jucau junioarele de la Unirea! La fel, blocajul a fost inexistent.

Al 2lea set a fost ceva mai vioi, aș zice datorită surorilor Fîcă (Iuliana și Maria), care nu au jucat chiar strălucit, dar, în contrast cu restul echipei, măcar au încercat și au reușit mai multe acțiuni. La fel, tot ele au mișcat ceva-ceva și în setul 3.

Și cînd te gîndești că CSM Lugoj nu a făcut nimic deosebit… Pentru lugojence a fost un simplu meci de antrenament. Presupun că nici nu le-a venit să creadă ce adversar slab au putut avea azi și ce meci ușor. Dacă Penicilina ar fi vrut să vîndă meciul, și tot o făcea mai subtil…

La final, unii spectatori (mai nervoși, mai nestăpîniți) au strigat „Rușine”. Oricît de dragi ne sînt jucătoarele, nu prea ai ce contesta, dincolo de duritatea zisei.

După așa meci, stai și te minunezi totuși ce face echipa asta la antrenamente? 10 antrenamente pe săptămînă?? Și încă n-au ajuns la lecția cu atacul și cu blocajul?? Păi să le căutăm niște filmulețe pe YouTube de volei pentru începători.

Și revin la ce ziceam acu niște zile despre NEGRU. Fuse blestemul NEGRULUI? Echipamentul jucătoarelor NEGRU, antrenorul în NEGRU, președintele clubului în NEGRU… Uite-așa s-a ÎNNEGRIT totul, de-am văzut NEGRU în fața ochilor. Uite-așa parcă a jucat o echipă de vădane în doliu.

Tot vorbind de depresie, mi s-a părut că Mihaela Stîngă a făcut azi un joc foarte prost. Coordonatorul e, evident, mai important în joc decît căpitanul echipei. Coordonatorul este adevăratul creier și motor și dispecer al echipei. Am văzut astăzi la Mihaela cele mai proaste pase posibile. E drept că un atacant bun mai corectează o pasă proastă, dar azi nu prea mai aveai ce corecta. Și stai și mai tragi cu coada ochiului pe la profilurile de FB… Și vezi la Mimi de mai multe săptămîni o „minunată” poză de profil cenușie (aproape NEAGRĂ), luată dintr-un film „psihologic” despre o sociopată sinucigașă (A. Jolie în „Girl, Interrupted”). Asta e imaginea ta personală pe care vrei s-o proiectezi lumii, dragă Mimi? De ce nu cauți tu mai bine niște poze cu iepurași drăgălași, cu floricele, cu cer senin?… Ce energii transmite echipei un coordonator care se arată lumii așa de mohorît?

roadelepamantului.ro

Zic vorbă de om nărod – cujăt că e vremea să fie pregătită Simona Filip pentru postul de coordonator. Schimbarea asta de meserie (specializare) se poate dovedi benefică și pentru ea și pentru echipă.

După acest rezultat incredibil de NEGRU și după meciul de sîmbătă cu U Cluj (deci final de retur), Penicilina va lua în stăpînire locul 10 (meritat, din păcate) și va juca playoffs cu SCMU Craiova, prima dublă pe 21-22 martie, la Iași. Însă, dacă va continua să joace tot așa cu NEGREALĂ, retrogradarea e asigurată. Sau poate tînjesc după sala de la Miroslava?

Concluzia: schimbați culoarea echipamentului!

2 thoughts on “AU PUS-O ȘI AU PUS-O ȘI AU TOT PUS-O… PÎNĂ CÎND AU PUS-O!

Comentezi?