CE (F) 2019 8imi | IAR NE-A BĂTUT BLAJUL LUI LIMBOSU * ONORABILUL 60 ȘI NU PREA * UNGUREANU ÎȘI ÎNCHEIE EVOLUȚIA CU UN PUNCT PENTRU SERBIA

aqualine.ro/

(F) Serbia – România 3 – 0 (25-20, 25-17, 25-23)
Spectatori: 1000

Într-o zi a săptămînii în care mai toate sporturile au program intens, nimeni din lume, în afară de Telekom Sport nu a transmis acest meci! Nici măcar canalele de sport din Polonia, din Rusia, care transmit volei masiv… nici măcar cele din Serbia! 🙂 Atît de neînsemnat s-a anunțat acest meci. (editare ulterioară: Cică au mai existat unii care au transmis.)

Am putea să ne bucurăm de cele 60 de pct făcut de voleibalistele noastre, dar nu ne prea vine, după un meci în care Serbia a jucat la pas și ne-a oferit iluzia că am putea cîștiga măcar un set. În seturile 1 și 3, cum s-a apropiat scorul de 20, sîrboaicele au pus stăpînire pe joc fără ca măcar Terzić să se agite.

Iar ale noastre au tratat meciul în dorul lelii (badelui), pentru că ele nu-s învățate să scoată maxim din orice meci, să arate lumii ce pot. Au jucat la bifă. Cel mai rău a fost în atac. Scorul eficienței medii a fost 48% – 35%. În atacul nostru, doar Ungureanu și Buterez au mișcat puțin, în timp ce „experimentatele“ au făcut Trică15%, Faleș 23%, Onyejekwe 33%.

klap.ro

Și iar ne-a bătut… Blajul primarelui Limbosu, cel plin de biștari de la stat, cu care întreține ba Serbia, ba Azerbaidjanul… Nu contează, numai să facă rău României pe banii românilor. (Buša, Aleksić, Popović**…)

Cea mai bună jucătoare: Mina Popović (#5 centrală SRB),11 pct, eficiență 80%.
Cea mai bună de la RO: Nneka Onyejekwe (#18 centrală).
Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac (din minim 10 pase): Adelina Ungureanu (#8 extremă RO), 12 pct, 42%.
Cea mai bună recepție: Jelena Blagojević (#20 extremă SRB)

Copilul-minune al echipei noastre, Ungureanu, deși a fost cea mai bună marcatoare azi, a și ratat 7 servicii (cele mai multe ratate în meci), a încasat 3 ași (cei mai mulți din meci) și a pierdut cele mai multe atacuri, 5. Bilanțul ei a fost pe minus (-3), de asemeni cel mai mare minus din meci. În plus, ea a încheiat dîndu-le punctul de meci sîrboaicelor prin cel de-al 7lea serviciu ratat.

Ne uităm la copiii minune ai POL, SRB, THA, BEL, ITA din ultimii ani și ne dăm seama că nu putea ieși mare brînză din cotețul Cocoșelului Horică de la Agroland… De vreo 4-5 ani Ungureanu e tot urmărită de ghinion sportiv, iar acum se va îngropa un an la o echipă de duzină din ITA, tot în urma unei decizii necugetate. Serios că i-ar fi fost mai bine chiar la echipa nouă a Medgidiei, dar ei i-a intrat în cap încă de la Agroland că banul e mai presus de orice.

roadelepamantului.ro

Serbia se califică în sferturi și rămîne să vedem dacă RO va reuși să-și mențină locul 13 în acest Campionat European, pînă la sfîrșitul zilei. O echipă care a încasat atît de ușor serii de 4-5-6 pct de la te miri cine, nu merită mai mult.


Colțul comentatorilor

Unora, ignoranți, dacă le explici, mai învață cîte ceva. Dar cu catastrofele Borchină și Stan n-ai ce face. Borchină continuă să spună tîmpenia cu „timp de odihnă“, iar Stan Groteus habar n-are de numele unor jucătoare de primă mînă. Le tot zice Boskovici, Pusici, cînd ele sînt Bošković și Pušić… Dar cel mai caraghios e cu Brankica [brankița] Mihajlović, căreia îi zice „Brancica” 😄 Și asta încă de acum 3 ani de la JO.

4 thoughts on “CE (F) 2019 8imi | IAR NE-A BĂTUT BLAJUL LUI LIMBOSU * ONORABILUL 60 ȘI NU PREA * UNGUREANU ÎȘI ÎNCHEIE EVOLUȚIA CU UN PUNCT PENTRU SERBIA

  1. Toate meciurile echipei naționale a unei țări se transmit pe canalele naționale de max.raspandire.
    Numai la noi la volei se transmite pe Telecom care are cei mai puțin abonați.
    Este o rusine.

Comentezi?