# **CE 2019 Grupa A |** DOUĂ ROMÂNII ȘI PRIMUL SET CÎȘTIGAT * BOMBE…

# **CE 2019 Grupa A |** DOUĂ ROMÂNII ȘI PRIMUL SET CÎȘTIGAT * BOMBE DE ARBITRI * SCOR CUMULAT DEZASTRUOS

**(M) România – Italia 1 – 3 (15-25, 14-25, 25-23, 14-25)
**Spectatori: 566

Stai și te întrebi dacă acest **Profesor Universitar Pascu** are vreo treabă cu a fi selecționer. Cum poți să te încăpățînezi să joci la Campionatul European cu **Moș Lelică**, atacant opus de 40 de ani, cînd îl ai pe **Matei**?

Pentru proștii care zic că nu mă pricep la volei 😉 iată cifre reci:
Eficiența atacului lui **Lelică** în cele 3 zile: **20%, 29%, 27%.** (Cu așa cifre poate concura pentru postul de iubită a lui **Aciobi**! 😀 )
Eficiența atacului lui **Matei**: **38%, 50%, 44%!
**În ziua lui cea mai proastă, **Matei** e mai bun decît vișănelul **Lelică** în ziua lui cea mai bună!

Măi **Dănuțe cu țepii de-argint**! Cum te-ai dus, bre, la CE cu așa opus? Așa de tare îl iubești? Sau ți-a ordonat echipa **Ghiță Ghiulangiul**?

Dar primul set rău de azi nu s-a datorat numai lui **Lelică**. Toată echipa s-a intimidat în fața vedetelor de care numai auziseră din acest blog (**Zaytsev, Juantorena, Gianelli, Piano**…) și a încasat nu mai puțin de 7 ași! Mai ghinioniști **Aciobăniței** și **Bala**.
Setul 2 a fost și mai rău! N-am mai încasat prea mulți ași, dar am făcut doar 2 **(D.O.U.Ă!)** puncte în atac! Cum **2**, **Dom Profesor Universitar**? Cum **2**?? Cu excepția lui **Bălean** și a lui **Lelică**, toți atacanții noștri au avut **0% eficiență**!

Însă, după cel mai catastrofal set românesc de la un CE din toate timpurile, a venit miracolul! A venit **cel mai bun set **din acest secol al naționalei masculine. Cu **Lelică** parcat și cu forțe proaspete de la **Matei**, de la **Bălean** și de la **Gheorghiță**, RO a reușit să smulgă un set marii Italii, conducînd pe tabelă, dacă vă vine să credeți, de la început pînă la sfîrșit! Noi am crescut la recepție, iar ITA a scăzut și n-a mai avut nici același serviciu și nici același atac.
Succesul a fost umbrit de o decizie a arbitrilor tembeli, care au validat o minge trimisă de **Matei** clar pe dinafara antenei! Ba le-au mai dat și cartonaș galben italienilor! 😀 Cam cît de proști arbitri să fie ăia, bă **Boričić**? (Da’ las’ că vine și **madam Jianca** în Ieoropa amuș!)
Setul 3 s-a încheiar cu o poantă de-a lui **Bartha **care a punctat din pasa 2, de s-a amuzat toată lumea.

În setul 4, cu tristețe, iar ne-am fîsîit în atac și iar am făcut un set de rușine, cu cîteva serii de 4-5 pct ale italienilor.

Scorul așilor: **1-15**!!

*Cel mai bun jucător, cel mai bun marcator și cel mai eficient atac*: **Ivan Zaytsev** (opus ITA), 27 pct, 65%. Acest **Zaytsev** este unul dintre exemplele de atacanți de înaltă clasă, care nu strîmbă din nas cînd îi vine pasa mai aiurea. Ce punct frumos a făcut din pasa disperată cu piciorul a lui **Juantorena**! 🙂 Cît timp mingea e pe sus, e numai bună de făcut punct!
*Cel mai bun jucător de la RO*: **Cristian Bartha** ( #10 coordonator).
*Cei mai mulți ași*: **Gabriele Nelli** ( #20 opus ITA), 5 din 9 servicii (a intrat numai pentru serviciu!).
*Cei mai mulți ași încasați*: **Robert Aciobăniței** ( #9 extremă RO), 5.
*Cea mai bună recepție*: **Massimo Colaci** ( #13 libero ITA).

Deși am cîștigat un set plăcut de privit, RO a arătat în celelalte seturi un joc incredibil de prost, cu milioane de greșeli de cadeți. Iar acesta nu este decît rezultatul capetelor universitare, care au votat numărul nelimitat de străini din campionat.

**(M) Portugalia – Franța 0 – 3 (11-25, 20-25, 23-25)
***Cel mai bun marcator*: **Stephen Boyer** ( #12 opus FRA), 17 pct, 59%.

BUL și GRE au stat azi.

După ziua 4, în clasamentul cumulat virtual, RO rămâne pe **locul 24**, ultimul. Setul cîștigat nu ne-a ajutat prea mult. Aici își spun cuvîntul și scorurile catastrofale per set. Sîntem echipa cu cele mai catastrofale scoruri pe seturile pierdute și asta ne face se intrăm cu un handicap serios în lupta cu GRE și cu POR pentru locul 4 din grupă. Asta ca să vă învățați minte că fiecare punct contează.

Mîine, luni 16 sep, 18:15: România – Grecia.

Se cunosc deja 3 echipe calificate în 8imi, toate din grupa noastră: FRA, BUL, ITA.

Comentezi?