CE 2023 (F) Calificări grupa A etapa 4 | Cea mai frumoasă victorie a României din acest an * Buterez revine în forță * Pașa Akbașa a plecat cu coada între picioare * Record (fals!) de spectatori * Proștii lui Cojocaru

 

România – Croația 3 – 1 (19-25, 25-21, 25-19, 25-18)
Spectatori: 1250! Cu câtă nerușinare minte statisticianul FRV! S-a văzut și se vede pe înregistrarea meciului de pe YouTube că au fost aproape 450 de spectatori, bă impostorule de Adin Cojocaru! 1250? Ar fi fost recordul secolului pentru un meci de volei în România! (Puteți număra spectatorii în FOTO1)
Arbitrul cu fundul la public? DA, deși sala are tribună și pe partea asta de unde s-a filmat. Verdict: proști de organizatori, i-au mânat pe spectatori la fundul arbitrului pentru a părea mulți în cadru.

Setul 1 a început foarte bine pentru noi, dar croatele ne-au ajuns din urmă. Extrema Popa (#20), care fusese cea mai bună jucătoare în meciul tur din CRO, mai bună chiar decât mult mai celebra Samanta Fabris, ieri s-a fâsâit și paranormalul a făcut-o să joace foarte slab. Că ea a fost schimbată cu Matei am înțeles, dar n-am înțeles de ce guguștiucul Naranjo a schimbat-o pe opusa Zadorojnai (#21). A, ba da, știu: ca să joace iubita federației, Budăi Ungureanu (#19). Dacă asta a dat rateuri ca extremă, Naranjo a zis c-o fi bună ca opusă. Și așa cea numită fals și prostește de unii din presa sportivă „cea mai frumoasă voleibalistă română” (ha ha ha! 😂🤣 ) a înlocuit-o pe cea cu adevărat cea mai frumoasă voleibalistă română 😊 La trasul liniei: eficiență Budăi Ungureanu 43%, eficiență Zadorojnai 50%! Treabă-i asta, bă spaniolule?
Dacă după primul set mă gândeam că o luăm scurt cu 0–3, jucătoarele noastre s-au mobilizat și le-au pus curând la respect pe croate, ieri fără Fabris în formație. Extrema Buterez (#3), revenită după o ușoară accidentare, a jucat foarte bine.
De remarcat și extrema Matei, care, deși a avut teoretic o eficiență nu prea bună a atacului (33%), a avut câteva atacuri, care dacă n-au rezultat direct în punct, au semănat panică în rândul adversarelor și au creat punct din erori „neforțate” ale adversarelor.

Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Rodica Buterez (#3 extremă RO), 21p, eficiența atacului (calcul CEV) 48%
Cea mai bună de la CRO: Martina Šamadan (#14 centrală), 13p, 43%. Dintr-un fel de solidaritate porcească, îNȘelaru s-a ferit să spună că Šamadan a fost una din jucătoarele pregătite de primarele Păhărică Limbosu de la Blaj pe banii românilor.
Cele mai multe blocaje punctate: Daiana Roman (#14 centrală RO), 5
Cea mai bună recepție: Laura Milos (#7 extremă CRO)
Cea mai slabă jucătoare: Mika Grbavica (#2 opusă CRO), 9p (cum să facă o opusă 9p în 4 seturi??), 19%

A fost cea mai frumoasă victorie a RO din acest an. Am bătut CRO, care e mai bine clasată în lume (și în Europa) decât Cehia, care ne-a bătut în Liga de Aur. Cu ocazia asta fetele au simțit cam ce gust ar avea lupta din viitorul CE contra unor adversare mai puternice și că nu e chiar așa de greu de smuls de la ele seturi sau chiar meciuri.

Pe de altă parte, ne întrebăm cât a fost „regie” în acest meci. Pașa Akbașa cel Fudul Vivil Si Vivil Trai (antrenorul Croației; și al Japoniei?) a plecat cu coada între picioare din RO, dar oare de ce n-a adus-o pe Fabris, care ne putea bate? Nu cumva cineva a tratat meciul în mod necinstit? 😉 Că doar CRO oricum era calificată și nici nu mai poate pierde locul 10 în Europa înainte de Campionatul European din 2023…

Proștii din TVR încă n-au camere speciale pentru filmări sportive, dar nici nu știu să manevreze grafica de pe ecran. Au pus scorul cu cifre negre pe fond gri închis. Cât de prost să fii? 😊

(FOTO2) Proștii lui Cojocaru Spirulină, după ce au programat meciurile prostește la Piatra Neamț, unde nu mai există volei, mai și scriu tâmpenii pe fezbuc. Cunoști pițipoanca proastă de fezbuc după literele multiplicate fără rost și după greșelile de exprimare. Cum adică „Campionatele Europene sunt mai aproape ca oricând”, bă panaramă de președinte? N-au mai fost aproape niciodată? L-am și câștigat de 2 ori, proștilor! Iar comparativul de superioritate e urmat de „decât”, nu de „ca”, așa cum zic proștii de comentatori sportivi maneloși de la tv.

Comentezi?