CE-F SUB-19 :: CELE MAI BUNE JUNIOARE ROMÂNE ALE ANULUI 2018 * ROMÂNIA PE…

aqualine.ro/

CE-F SUB-19 :: CELE MAI BUNE JUNIOARE ROMÂNE ALE ANULUI 2018 * ROMÂNIA PE 17 ÎN EUROPA

După încheierea Campionatului European Sub-19 (2018) am studiat statisticile oficiale și iată ce informații am găsit despre cele mai bune jucătoare române.

La puncte din blocaj, o găsim sus în clasament pe centrala Carmen Dițu (locul 10), iar la eficiența blocajului, prima este chiar o româncă: opusa Alexia Căruțașu.

La recepție am stat bine, cu 2 jucătoare în primele 10 din Europa: liberoul Irina Kosinski (locul 2) și extrema Adelina Budăi Ungureanu (locul 4).

klap.ro

La cele mai bune marcatoare nu avem pe nimeni în partea de sus a clasamentului, dar oricum ăsta e un clasament cam ciudat: dacă o echipă e slabă și stă doar într-o singură jucătoare ca să facă puncte, atunci jucătoarea aceea va marca mult. Mai degrabă ne interesează numărul de puncte per set, iar aici o avem iar pe Căruțașu cu 3.85 puncte per set, abia pe locul 20.

roadelepamantului.ro

La eficiența serviciului avem din nou o jucătoare de locul 1: centrala Maria Badea, cu 5 ași și zero greșeli din 22 de serve. Și Andreea Niță e pe locul 8.

Ca o concluzie, se vede că RO a avut o apărare bună, dar a suferit la coordonare și în atac. Dar cel mai mult a suferit la… antrenoare, cu Tante Mădălina!
Ca de obicei, se observă o corelație strînsă între calitatea coordonatorului unei echipe și locul final ocupat de acea echipă. RO a terminat acest CE pe locul 13.

În ierarhia europeană actualizată, RO (F SUB-19) a ajuns pe locul 17.

Comentezi?