CE Sub-17 (F) :: STATISTICĂ * PANOUL DE ONOARE * CLASAMENT La recent încheiatul…

aqualine.ro/

CE Sub-17 (F) :: STATISTICĂ * PANOUL DE ONOARE * CLASAMENT

La recent încheiatul CE, lotul Sub-17 al RO a realizat CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ a unei selecționate românești în acest secol: LOCUL 5 și CALIFICARE LA CAMPIONATUL MONDIAL!

Desigur, așa o performanță a „cadetelor“ nu prezintă prea mult interes pentru presă sau pentru opinia publică, dar este tot ce a dat mai bun voleiul românesc în anii din urmă. Nu e jenant, totuși, că numai atîta?? 🙁

Iar locul obținut ar fi fost și mai sus, dacă fetele aveau și un antrenor competent, care să nu se bazeze doar pe o singură jucătoare și care să știe la ce folosesc și atacantele centrale.
Panarama de statistică a CEV (realizată cu gunoiul software Data Volley) nu poate fi crezută. Astfel, românca Alexia Căruțașu apare cu numai 6 meciuri în runda finală, cînd ea a jucat în toate cele 7 (30 seturi). Chiar așa este pe locul 2 în clasamentul celor mai bune marcatoare ale rundei finale și pe locul 1 pe întreaga competiție!

klap.ro

Dacă ne referim la runda finală, cea care contează mai mult, o mai găsim sus, pe locul 2, doar pe Cosmina Marinescu, la rubrica coordonatoare, asta în ciuda criticilor iscate despre evoluția sa. Că avem sute de „specialiști“ 😉

S-a mai remarcat din echipa RO Mara Dumitrescu (extremă).

CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE a competiției a fost desemnată rusoaica Valeria Gorbunova (opusă/extremă Dinamo Kazan, 15a), care a semnat primul contract profesionist la 14 ani, ca și Gamova la vremea ei!

Clubul Spike a lansat zvonul că Alexia Căruțașu ar fi fost „cea mai bună jucătoare de volei Sub-17 din Europa“, dar este o minciună. Căruțașu este, cum am arătat, cea mai bună marcatoare pe întregul CE.

PANOUL DE ONOARE:
(ordinea numerelor de pe tricouri)

1. Denisa Ioana IONESCU (centrală)
2. Andra Elena COJOCARU (libero)
4. Karina Elena MURARIU (extremă/libero)
6. Andreea Cristina MURAR (coordonatoare)
7. Francesca Ioana ALUPEI (centrală)
9. Cosmina Ștefania MARINESCU (coordonatoare)
10. Florina Isabela MURARIU (extremă)
12. Maria DULĂU (extremă)
14. Alexia Ioana CĂRUȚAȘU (opusă)
15. Alexandra SPÎNOCHE (opusă)
16. Mara DUMITRESCU (extremă)
17. Adriana Valentina ALEXANDRU (centrală)

Antrenor: Marius Macarie.
—–

roadelepamantului.ro

Clasamentul final al CE Sub-17

1. RUSIA
2. Italia
3. Turcia
4. Bulgaria
5. România (în 2017 lotul condus de István Bokor ocupa locul 9)
6. Belarus

7. Germania
8. Slovenia
9. Serbia
10. Olanda
11. Ucraina
12. Ungaria

Comentezi?