Clayton Lucas (comentator TV de volei) despre Campionatul Mondial masculin 2018 (traducere, partea 2)…

aqualine.ro/

Clayton Lucas (comentator TV de volei) despre Campionatul Mondial masculin 2018 (traducere, partea 2)

Semifinalele au fost foarte palpitante și deja oamenii preziceau USA–BRA sau USA–SRB [pentru finală].

Totuși Polonia a avut alte gînduri și a făcut un joc foarte bun, care n-a permis SUA să folosească atacul din linia 2, iar presiunea la serviciu a Poloniei a împiedicat SUA să lucreze cu pase fuge. Asta înseamnă că Polonia a putut aduce 2–3 blocatori și acolo a fost diferența pînă la urmă.
Brazilia a arătat curaj și tenacitate, ca de obicei, și a izbit mingea pe gîtul Serbiei din centru, mai ales în tranziție, unde Bruno și William i-au găsit ușor pe Lucas și Souza.

Meciul pentru bronz a fost o bătălie între 2 echipe care arătau obosite. Spiritul de luptă al Serbiei a dispărut. SUA și-au atribuit victoria, evidențiind cît de mult s-au bazat pe Anderson, Russell și Sander.

ottobroker.ro
bijubox.ro

Meciul pentru aur a fost unul foarte frumos de urmărit. În ciuda efortului depus ca să bată SUA [cu o zi înainte în semifinale], Polonia s-a manifestat cu atac dur din primul set. Știm acum că scorul a fost 3–0 pentru Polonia, dar primul set a fost critic pentru ambele echipe, 28-26 pentru Polonia. Dacă era pentru Brazilia, jocul se putea termina foarte bine și 3–0 pentru ea, Polonia fiind învinsa. Kurek și Kubiak vor primi laude din partea publicului pentru ce au făcut ca să ajute Polonia, dar și Kochanowski (20a) a fost foarte bun. Prin serviciile din săritură, blocajele și atacurile tari de pe centru el a ajutat mult Polonia să realizeze victoria.

Polonezii se vor întoarce acasă ca eroi, iar brazilienii se vor întoarce acasă la un public care le cere să fie cei mai buni, ceea ce nu au fost, argintul nefiind [pentru ei] o realizare.

Nu mulți ar fi prezis o finală Polonia – Brazilia înainte de începerea acestui eveniment și este foarte probabil că finalistele de peste 4 ani (gazde potențiale [pentru CM 2022] sînt Rusia și Belgia) vor fi tot echipe pe care puțini le vor fi prezis. Asta a făcut acest campionat din nou, în ciuda formatului: un turneu magnific de privit.

Comentezi?