COJOCĂREALA DE AUR A SĂPTĂMÂNII | Cojocare și Bacșișe și alți inteligenți puturoși din federație! Ați făcut demersuri pentru accesul publicului la Liga de Aur de la Cluj Napoca?

COJOCĂREALA DE AUR A SĂPTĂMÂNII | Cojocare și Bacșișe și alți inteligenți puturoși din federație! Ați făcut demersuri pentru accesul publicului la Liga de Aur de la Cluj Napoca?

 

Dacă ne-a întrebat unul din cei 7-8 cititori ai blogului despre accesul spectatorilor la meciurile Ligii de Aur de la Cluj Napoca (vineri–duminică), ne-am interesat și iată ce-am aflat: că FRV doarme în papucii nesimțirii și ai incompetenței!

După cum știți, Ordinul MTS 310/708/2021 (AICI) permite deja accesul spectatorilor la competițiile în aer liber (ex: fotbal) în proporție de 25% din capacitatea tribunelor, mai precis a persoanelor

„care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negative al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negative certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.”

Același Ordin (Anexa 7) mai zice că:

Accesul spectatorilor la evenimentele sportive în spații închise sau accesul spectatorilor într-o proporție mai mare de 25% din capacitatea tribunelor în cazul evenimentelor sportive în aer liber se face numai cu titlu excepțional, de eveniment-pilot. Acestea sunt aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Altfel spus, putorile de la FRV ar fi putut să ceară aprobarea autorităților pentru acest „eveniment-pilot”, mai ales că nu există nicio definiție oficială pentru „eveniment-pilot”. Deja au fost aprobate și organizate o mulțime de „evenimente-pilot”: teatru, operă, concerte… Era o simplă formalitate de cerut o asemenea aprobare ca să fie și public în sala de la Cluj Napoca, mai ales că e vorba de o competiție europeană! Adică nu finala campionatului de „juniori”, unde, de la sine putere, Cojocaru a aprobat să intre câte 10 părinți de echipă.

Dar oare se mai încurcă de ordine și de regulamente Cojocaru, demn urmaș al Ghiulangiului și mult-consiliat de Agramatul Dîrlan? La ce fâțâială era tot la Cluj Np, la Cupa României… Numai cine nu voia să intre, nu intra. Mai țineți minte: copii, rubedenii, neveste, prieteni, primari limboși… Plus „jurnaliștii” de la Blaj care zbierau lo-lo-lo! lo-lo-lo!

Bre, tolomacilor, poate nu e prea târziu? Măcar pentru duminică obțineți o aprobare?

(Tot Proștii lui Cojocaru informează prostește într-o postare de pe pagina FB a FRV, cu semn de exclamare, că „Prima clasată se califică în turneul Final Four!”.

Corect e așa: se califică primele clasate din grupe plus organizatoarea turneului final (BUL). Dacă organizatoarea câștigă grupa ei (ceea ce ar fi cazul!), se mai califică cea mai bună echipă de pe locurile 2. Deci fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate pentru că fiecare set, fiecare pct de clasament contează.)

Comentezi?