CONFORM AȘTEPTĂRILOR, CSM (!) A CÎȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI (f) 2016 ;) CSM Tîrgoviște –…

CONFORM AȘTEPTĂRILOR, CSM (!) A CÎȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI (f) 2016 😉

CSM Tîrgoviște – CSM București: 3 – 0 (25-20, 26-24, 25-23)

Evoluția scorului
SET 1: 6-8, 16-13, 21-16, 25-20 : (1–0)
SET 2: 8-5, 14-16, 20-21, 26-24 : (2–0)
SET 3: 8-5, 16-15, 21-20, 25-23 : (3–0)

Durată: 1h25

Gazdele (federația?) au vrut să înceapă spectacolul marcînd Ziua Sportului Curat (10 aprilie, o sărbătoare abia intrată în calendarul oficial al românilor). Le-au acoperit pe jucătoare cu niște tricouri albe. Abia cînd ne-am uitat cu lupa, am citit ce scria pe ele. Apoi au pus-o pe una să cînte imnul național, una venită îmbrăcată ca o funcționară de la primăria sătească iarna pe omăt.

Meciul în sine nu a fost spectaculos, cel puțin nu la fel de spectaculos ca semifinalele. Tigroaicele au fost mereu ținute sub control de dresoroaicele de la Tîrgoviște, chiar un control riguros. Din primul set le-au reușit manevrele de diversiune, ascunzînd-o pe Marta Drpa și zăpăcindu-le pe Bacșiș și pe Faleș. Giulia Pincerato s-a zăpăcit singură. Salvagni a făcut tot ce a putut pentru a redresa echipa, dar a trebuit să recurgă la suflul „psihic” (ca să zicem așa) proaspăt al rezervelor, doar pentru a realiza un scor onorabil. CSMB s-a zbătut mereu sub biciul lui Zoran Terzić.

Jucătoarea finalei a fost, probabil, Diana Calotă, care azi s-a dovedit dispecerul cel mai potrivit pentru CSMT și care astfel a compensat jocul, totuși, fără strălucire al echipei sale.
De partea cealaltă, Roxana Bacșiș a arătat un psihic labil: dacă lucrurile merg prost, se dezumflă ușor și poate cădea pînă la a avea eficiență slabă.

Ouatu, cel lingușit de îNȘelaru, a mai trimis pe teren un fel de „dansatoare” leșinate, care veneau după lecția a 4a. Încă li se împleticeau picioarele și se poziționau meschin într-un colțișor de teren, de parcă erau dintr-alt film. Nu au reușit să-i anime pe spectatori. Este un pas înainte că FRViș nu a mai programat competiția printre stîncile de la Grădiștea, dar nici așa cu niște spectatori care nu au un drag „general” față de volei, ci sînt din ăia care mai degrabă urlă pentru echipa locală, fără să le pese de frumusețea jocului în sine.

Am mai văzut și o parodie din alea cu cerere-n căsătorie expusă în public, la care au plîns toți, dar din care nu s-a înțeles nimic (sonorizare extraordinar de proastă, primitivă a sălii). Mai lipsea zîna pensionată, Andreea subMarin.

Dacă CSM București s-a bucurat de prima cupă europeană (f) din istoria sa, dar și din istoria României, CSM Tîrgoviște s-a bucurat de prima Cupă a României din propria sa istorie.

FELICITĂRI, CSM TÎRGOVIȘTE!

Panoul de onoare:

Alexandra Sobo
Katja Medved
Marta Drpa
Andreea Dediu
Ana-Bianca Mitrănescu
Diana Ioana Calotă (cpt)
Alexandra Romela Trică
Sorina Marian
Evangelía Eva Chantáva
Bianka Buša
Milagros Catalina Collar Nguema
Roxana Valentina Ivanof
Suzana Ćebić

Cele 2 echipe se mai bat de 2-3 ori zilele astea (joi, vineri, luni).

8 thoughts on “CONFORM AȘTEPTĂRILOR, CSM (!) A CÎȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI (f) 2016 ;) CSM Tîrgoviște –…

 1. Ce să facem? Aici nu e un altar unde să ne închinăm la icoanele jucătorelor (jucătorilor). Există grupuri speciale de adorare a vedetelor.
  Oricum, s-a înțeles greșit. Nu era vorba că Roxana ar fi jucat dezumflată TOT meciul. Dimpotrivă. Nu ea dintre titulare a fost schimbată de Salvagni. Dar la utlimele mingi ale meciului starea ei a avut mare influență. Doar 2 puncte i-au lipsit CSMB ca să schimbe balanța…. N-au putut fi produse…

 2. Am fost acolo si am vazut un volei de calitate.Felicitari si organizatorilor. Nu mai fi carcotas. Nu cred ca la Iasi vom putea organiza prea curand un asemenea turneu pentru ca nu avem o SALA POLIVALENTA( asa cum are orasul Piatra Neamt) si nici nu o vom avea prea curand.

 3. Volei DE CALITATE am văzut mai pe seară, la finala Ligii Campionilor. ACELA e standardul de calitate în volei!
  Nu am zis că finala Cupei Ro a arătat volei prost, ci doar mai puțin spectacol.
  Dar dacă ajungem să-l lăudăm pe Ouatu (agresorul de arbitri)…. trebuie să ne revizuim toate standardele de calitate! Acuși poate ne apucăm să-l lăudăm și pe Stîngâșinși. 😉

 4. „Cîrcotașii”, „nemulțumiții” mișcă lumea înainte. „Mulțumiții” îl votează pe Vișan, că ei nu văd nimic rău la voleiul românesc. Ei sînt foarte „mulțumiți” așa, să activeze într-un mediu mîlos, primitiv și să ajungem de rîsul lumii. Cînd vor fi mai mulți „cîncotași”, poate se va urni și voleiul românesc. Și chiar vom avea și calitate.

 5. Lumea-njură
  Pe agentul sanitar
  Și-l întreabă fără noimă:
  Ce-ai cu noi, mă?
  Pentru ce sa dăm cu var?…
  (Topîrceanu)

Comentezi?