Cum stăm la feminin în lume și în Europa (ep 2) * „Meci fără miză”, tolomacilor? * De ce nu ne calificăm pentru Campionatul Mondial 2022 * Voleiul feminin coboară după 3 decenii sub cel masculin

Cum stăm la feminin în lume și în Europa (2) * „Meci fără miză”, tolomacilor? * De ce nu ne calificăm pentru Campionatul Mondial 2022 * Voleiul feminin coboară după 3 decenii sub cel feminin
aqualine.ro/

 

(continuă de aici)

Cum a apărut uriașa diferență dintre cele două clasamente? FIVB ne pune pe locul 28 în Europa (poate 25 la finele anului), iar CEV ne pune pe locurile 16-17. Diferența a apărut din algoritmii de calcul diferiți. Dacă algoritmul folosit de FIVB e prostuț, cel folosit de CEV e tâmpit. În plus, cei doi algoritmi folosesc repere diferite. CEV ia în considerare Ligile de Aur și de Argint, dar FIVB nu. Din Liga de Aur avem niște puncte care ne plasează mai sus în clasamentul CEV.
În schimb CEV nu ia în considerație participarea echipelor europene la Jocurile Olimpice! 😊 Atâta-s de proști.
De aia mai toate echipele europene sunt plasate diferit în cele 2 clasamente. S-a ajuns la aberația că R Cehă este pe locul 21 european după clasamentul CEV, dar pe locul 20 în lume după clasamentul FIVB!!! Asta-i măsura prostiei din fruntea voleiului mondial.

Desigur, cu cât coborâm în aceste ierarhii, cu atât ne va fi mai greu în grupele competițiilor viitoare. De aceea, când îl auziți (citiți) pe tolo macul de Contabilu Constantinescu și pe alți proști din haita cojocăristă, cum că meciul e fără miză, să săriți în sus. Aceste clasamente, chiar prost calculate, dau miză oricărui meci și, la rigoare, oricărui set! Orice set câștigat sau pierdut ne poate sui sau coborî în aceste clasamente și ne face viața mai ușoară sau mai grea în competițiile viitoare. De asta abordarea meciului cu Ucraina (ultimul nostru meci din grupa D) a fost prostească. „Să joace toată lumea” nu mai este un deziderat de oameni cu neuroni în cap.

Și de ce nu ne calificăm la Campionatul Mondial 2022?

creditfix.ro
bijubox.ro

În primul rând că nu mai avem nici urmă de valoare. Când citești ce a declarat recent Universitalu Spirulină Ocolește pentru Agerpres că „avem o şcoală românească de volei foarte bună”, te gândești cum de nu i-a explodat căpățâna de atâta imbecilitate! 😊 Unde vezi tu școală de volei, rătăcitule? Nu vezi că abia ne târâm în competițiile internaționale? Că nu mai avem de unde strânge o echipă națională mai de Doamne-ajută? Tu vezi școli de volei? Sau tu ești școala de volei românească? Tu, carele scrii în curs oficial cu nevastă-ta că la serviciul plutitor mingea ocolește straturile de aer în toate direcțiile? Asta e „școală” sau analfabetism funcțional?

Cu așa „școală” de tare după vreo 3 decenii, voleiul feminin românesc coboară sub nivelul voleiului masculin, care deja era la terapie intensivă.

Dar RO nu se poate califica la CM nici datorită noului sistem. Nu se mai fac calificări continentale, ci se va considera ierarhia mondială la sfârșitul anului 2021: aproximativ primele 24 echipe din acel moment. Adică participarea la Campionatul European a contat și pentru calificarea la CM. Și acum e mai clar de ce orice set a ajuns să conteze.

Comentezi?