Cupele europene (F) 2023 | CSM Târgoviște face acasă un meci catastrofal în fața unui public neobișnuit de numeros * CSM Lugoj se alege cu o înfrângere rușinoasă * îNȘelaru citește presa de volei?

Cupele europene (F) 2023 | CSM Târgoviște face acasă un meci catastrofal în fața unui public neobișnuit de numeros * CSM Lugoj se alege cu o înfrângere rușinoasă * îNȘelaru citește presa de volei?
aqualine.ro/

 

Cupa CEV (F) Semifinale tur

CSM Târgoviște – Blabla Blaj 0 – 3 (15-25, 18-25, 22-25)
Spectatori: 1900? Dacă ar fi așa, e un record al secolului? (public românesc la un meci de volei)

Primele mingi ale meciului, pe care cu toții l-am așteptat cu mare interes, au părut antrenante și promițătoare pentru un spectacol demn de o semifinală de cupă europeană. Curând am văzut că Blabla Blaj joacă prost, dar CSMT joacă catastrofal. Și așa a continuat meciul în primele 2 seturi.

În primul set, CSMT a avut o eficiență a atacului de doar 23%. Și U NTT Data Cluj Np putea juca așa 😉 Și în setul 2 eficiența în atac a gazdelor a fost slabă (29%).
În setul 3, Blabla Blaj a scăzut la 29% eficiență în atac, dar datorită celor 7 greșeli neforțate ale gazdelor, a reușit să câștige meciul. CSMT a făcut în total doar 55p rușinoase. Parcă ar fi vrut să copie recordurile rușinoase făcute de Jucărica lui Limbosu în finalele cupelor europene.

bijubox.ro

În afară de Todorova (#7 centrală), CSMT a fost la pământ. Aa! și în afară de Ciucu (#13 libero), care chiar a făcut un punct în primul set, dar în fișa statistică s-a trecut, probabil, ca greșeală neforțată a Blajului. Și liberoul Cojocaru (#2) de la Blaj a făcut un punct în setul 3 pe la 21-22. Nici punctul ei n-a fost trecut ca atare în statistică, bă Păușescule Șarpele Cu Ochelari!
Opusa Bjelica (#10 CSMT) a făcut abia 15p, dar s-a și împrietenit cu blocajul advers și cu bălăriile în care a atacat, de parcă ar fi fost plătită de Limbosu.

Cea mai bună jucătoare și cele mai multe blocaje punctate: Jovana Kocić (#6 centrală Blabla), 14p, 80%, 5 blocaje
Cea mai bună de la CSMT: Mira Todorova (#7 centrală), 7p, 45%
Cea mai bună marcatoare: Viktoria Russu (#9 opusă Blabla), 18p, 32%
Cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje încasate: Ana Bjelica (#10 opusă CSMT), 15p, 33%, ca să vă fie clar la ce nivel prost s-a jucat! 4 blocaje încasate.
Cea mai bună recepție: Jovana Mirosavljević (#14 extremă CSMT)
Cea mai slabă jucătoare: Rodica Buterez (#3 extremă CSMT)

La așa meci, noroc că a fost în paralel pe YouTube VakifBank – Vero Volley Milano 3–0, unde am văzut-o pe turcita Karutasu/Căruțașu frecând banca de rezerve, pentru că Guidetti n-a făcut nicio schimbare tot meciul.

Dacă galeria lui Limbosu a fost înecată azi de valurile de târgovișteni, e și meritul nostru, cei care am militat pentru volei și care i-am făcut publicitate intensă și îndârjită niște ani, alături desigur de alți pasionați, în timp ce gășcarii lui Ghiță Ghiulangiul au urmărit să țină voleiul discret, într-un con de umbră, ca să-și facă ei mendrele în voie. Ne bucurăm că am contribuit decisiv la înmulțirea spectatorilor români de volei.

Iar voleibalistele noastre (și voleibaliștii) trebuie să priceapă odată că, dacă faci doar un punct din 3 atacuri, e rău.

Returul: 23 mar, la Târgu Mș

În cealaltă semifinală:

Savino Del Bene Scandicci – THY Istanbul 3 – 0 (27-25, 25-12, 25-18)

(un alt meci rușinos pentru perdante)


Cupa Confruntării (F) FINALA tur

Reale Mutua Fenera Chieri – CSM Lugoj 3 – 0 (25-15, 28-26, 25-17)
Spectatori: 3971. Ăla 1 era Psihălău Moldovan

Și CSML a început cu un set jalnic. Într-al 2lea, a condus cu 7p (9-16), dar s-a făcut 18-18. Adică ale italienilor au făcut 9p, iar ale noastre numai 2. Și CSML a pierdut și setul 2. Setul 3 a fost la fel de nenorocit ca primul, cu nenumărate greșeli de începătoare ale lugojencelor.
Eficiența medie a atacului: 46% – 31%.
Scorul blocajelor: 14-7.

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Camilla Weitzel (#17 centrală Chieri), 11p, 80% (în FOTO)
Cea mai bună de la CSML: Veronika Bejandolska (#9 centrală), 6p, 33%
Cea mai bună marcatoare: Héléna Cazaute (#1 extremă Chieri), 15p, 43%
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Elizaveta Ruban (#3 extremă CSML), 7. Pe Ruban o s-o indice Phihălău Moldovan ca fiind cea mai bună marcatoare de la CSML (12p), dar ea a marcat și 10p pentru Chieri. 😉

Returul: 22 mar, la Timișoara. Sala de la Lugoj nu-i acceptabilă pentru o finală de cupă europeană. Atunci vom vedea dacă Lugojul Chieri sau nu Chieri!

Cupa Confruntării (M) FINALA retur

Olympiacos Pireu – Maccabi Yeadim Tel Aviv 3 – 0 (25-16, 25-21, 25-16)
Spectatori: 13.000!

În tur: 3–0. Punctaj cumulat: 6–0.

Olympiacos Pireu câștigă Cupa Confruntării (M) 2023.

 


Colțul lui îNȘelaru

ottobroker.ro

Se chinuie el cu numele sârbești, dar nici la alea italienești nu se pricepe: cică Scandicci cu accent pe prima silabă 😊 E pe penultima, bre! Știi să numeri de la coadă?

Problema de azi e că a tolocănit ceva despre „o dată-n viață” spunând de o semifinală europeană românească veche, de care-și amintea el, dar nu știa de recenta semifinală românească Știința Bacău – Blabla Blaj din Cupa CEV 2019, după care Jucărica lui Limbosu a făcut în finală recordul rușinii. Și doar l-am informat. Mai citește și tu, bă, presa de volei românească de primă linie. Nu aia pupincuristă de care te lipești natural.

„Cere celengi”? Serios, bă pseudojurnalistule? 😂

Comentezi?