# **CUPELE EUROPENE |** REZULTATE (3) * CÎND JOCI SLAB E BINE SĂ DAI…

aqualine.ro/

# **CUPELE EUROPENE |** REZULTATE (3) * CÎND JOCI SLAB E BINE SĂ DAI DE O ECHIPĂ CARE JOACĂ MAI SLAB * BLAJUL FACE IAR ISTORIE RUȘINOASĂ * GALERIA BLEAGĂ

**Liga Campionilor R4E3
(F) Vasas Óbuda Budapesta – Blabla Blaj 1 – 3 (20-25, 16-25, 25-13, 18-25)
**Spectatori: 650

Favorita era Blabla Blaj, dar ne așteptam la o replică mai tare de la o echipă care a luat 2 seturi de la Conegliano. (Dar Conegliano începuse cu rezervele.) Blajul a început slab, cum le știm tabietul, dar maghiarele au fost și mai slabe. În primul set, acestea s-au bătut singure cu 10 greșeli neforțate. Dacă în primul set gazdele au atacat consistent, într-al doilea, au căzut și în atac, deși n-au mai greșit la fel de mult.
Cînd ziceai că Blaj a revenit la forma de concurs, hopa în setul 3 parcă au intrat pe teren alte echipe. Le-au nimicit maghiarele pe blăjence. Se vede treaba că primarele **Limbosu** de la Blaj le-a dat ordin alor sale să piardă cîte un set în fiecare partidă din Liga Campionilor la scor sub 15. Însă gazdele nu au avut destulă condiție fizică pentru a susține și setul 4. Au fost conduse, au egalat surprinzător la 16, dar s-au moleșit spre final și au pierdut punctele cu mare ușurință, cu un libero care a jucat execrabil și care a stricat foarte multe mingi pentru echipa lui.

*Cea mai mai bună jucătoare și cea mai bună marcatoare:* **Ioana Baciu** ( #1 opusă Blabla), 22 pct, 43%. Bine măcar că cea mai bună a fost singura româncă de pe teren.
*Cea mai bună de la Vasas și cel mai eficient atac al partidei:* **Trine Kjelstrup** ( #5 opusă), 18 pct, 48%.
*Cele mai multe blocaje punctate:* **Maja Aleksić** (centrală Blabla), 6.
*Cea mai slabă jucătoare:* **Dalma Juhár** ( #9 libero Vasas)

klap.ro

Blabla Blaj a făcut iar istorie așa cum se pricep oamenii lui **Limbosu**: varianta rușinoasă. Este probabil singura echipă românească participantă în Liga Campionilor (faza grupelor) care n-a putut să-și asigure transmisia TV a meciului în țara de origine! Desigur, meciul a fost transmis pe Digi Sport 1, dar varianta maghiară.

Am mai observat ceva foarte frumos și anume galeria ciudată a Blajului. Ăia încurajau numai atunci cînd Blabla conducea și juca bine, atunci se trezeau și galeriștii. Cînd echipa era jos și avea nevoie de încurajare, erau și ei jos și aveau nevoie de încurajare 😀

După etapa 3, în clasamentul cumulat al celor 5 grupe, Blabla Blaj e pe **locul 16** din 20 de echipe.
Evoluția pînă acum, pe locurile ocupate după fiecare etapă: **18, 18, 16**. E bine, e în sus! 🙂 Dar nu mai pupă **Limbosu** locul 8, ultimul care califică în sferturi. Iaca ai „ieșit din grupe”, așa cum ai vrut, **Limbosule**!

**Cupa CEV 16imi retur
(M) Arkas Izmir – Dinamo București 3 – 1 (28-30, 25-15, 25-23, 27-25)
**Spectatori: 1700

Nimic de zis, după bătaia de acasă, dinamoviștii au încercat. Le-a ieșit doar un set, pe care l-au controlat în mare parte cu un atac mai puternic. Dar acest atac a cam dispărut în setul 2, pierdut destul de rău.
Încă o zbatere în setul 3 și dinamoviștii iar au controlat jocul cam jumătate de set, după care turcii au revenit și au cîștigat setul calificării. În setul 4, gazdele au jucat cu rezervele și tot au putut ataca mai bine.

ottobroker.ro

*Cel mai bun jucător:* **Răzvan Mihalcea** ( #5 central Dinamo), 12 pct, 54%
*Cel mai bun de la Arkas și cel mai bun marcator al partidei:* **Adis Lagumdzija** ( #12 opus), 17 pct în 3 seturi, 45%.
*Cel mai bun marcator alături de ***Lagumdzija*** și cel mai eficient atac:* **Božidar Čuk** ( #9 extremă Dinamo), 17 pct, 59%.

În tur: 3–0. Punctaj cumulat: 6–0. **Arkas Izmir se califică în 8imi.**

Iar tu, **Contabile** pupincurist **Constantinescu**, pseudo-jurnalist, să știi că nu e niciun „Arkaș“ 😀 „Arkas“ (cu S) e numele unei familii de afaceriști, care au simțit nevoia să bage bani și într-o echipă de volei. Firma turcească Arkas are și niște birouri prin Constanța.

Comentezi?