# **DIV A1F 2019 |** COMPARAȚIE PREDICȚII – CLASAMENT FINAL La începutul campionatului 2019,…

# **DIV A1F 2019 |** COMPARAȚIE PREDICȚII – CLASAMENT FINAL

La începutul campionatului 2019, înainte de prima etapă, am publicat aici o analiză predictivă a clasamentului final al primei divizii feminine.

Să comparăm predicțiile mele cu rezultatul.

Clasament final . . [locuri estimate preliminar] . . locuri prezise după ordonarea coeficienților

1. Blabla Blaj . . . [2–3] . . . 2–3
2. CSM Buc . . . . .[1–2 ]. . . 1
3. CSM Tîrgo . . . .[2–3] . . . 2–3

4. Știința Bc . . . . [4–5] . . . 4
{5. Agroland . . . . [5–6] . . . 5 …inserat în clasamentul final după raportul seturilor}
5. CSM Lugoj . . . [6–7] . . . 6

6. Dinamo . . . . . . . . [8–9] . . . 7–8
7. UNTT Data Cluj Np . . [8-9] . . 7–8
8. CSU Galați . . . . . . . . [10] . . . 9

Poate nu e chiar ușor de citit tabelul, dar decodificarea e așa:

Pentru echipa care a terminat pe locul 1, Blabla Blaj, am estimat că ar fi de valoarea locurilor 2 sau 3, raportat la campionatul anterior, iar după ordonarea coeficienților a rezultat predicția că va termina pe locurile 2–3. Și așa mai departe…

Dacă ajustăm predicțiile după eliminarea Agrolandului, se vede că au fost aproape perfecte, cu excepția locurilor 1–2. Le-aș fi nimerit și acolo, dar n-am crezut că **Pașa Akbașa cel Fudul **și cîrpaci ar putea să bramburească o echipă mai tare decît a Blajului în așa hal. O echipă a CSMB, care a fost plină de jucătoare de loturi naționale.

Pînă la predicțiile următoare din octombrie, îmi vine să prezic că CSM București e prima candidată potențială la abandon. Echipa s-a risipit. Toate străinele au plecat. Au mai rămas **Sobo** (fără chef), **Salaoru** (accidentată), **Ungureanu** (care contemplează ideea că ar fi mai bine pentru evoluția sa să iasă din regatul îmbîcsit al **Ghiulangiului **și cine o poate contrazice?) și ultimul mohican, **Francesca** **Alupei** 😉 Acușa trebuie să înceapă antrenamentele de vară și CSMB nu are nici antrenor!

Comentezi?