# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * CSMT RATEAZĂ MINGEA DE MECI! *…

aqualine.ro/

# **DIVA (F) Etapa 1.21 |** REZULTATE (2) * CSMT RATEAZĂ MINGEA DE MECI! * BLABLA PIERDE PUNCT ACASĂ * DINAMO FACE SURPRIZA. ANTI-SURPRIZA?

**Blabla Blaj – CSM Târgoviște 3 – 2 (25-21, 18-25, 23-25, 28-26, 15-9)
**Spectatori: 400-450

Meciul etapei nu s-a dezmințit de data asta. CSMT nu a venit la Blaj ca blegele de Dinamo și de Știința, ca să fie bătute ca niște junioare dezorientate, ci a venit ca să câștige. Nu s-a cunoscut asta chiar de la început, pentru că Blabla, contrar obiceiului de a începe adormit, a condus imediat cu 6 pct. O serie de 5 pct a adus pe CSMT la conducere (11-12), dar Blabla s-a distanțat ușor spre finalul setului. Eroină neașteptată: extrema **Buša**. În setul 2, CSMT corectează erorile și are un blocaj mai bun. Începe cu 0-6 și se ajunge chiar la 11 pct diferență: 8-19, ceea ce duce la un câștig ușor pentru oaspete.

Tot jocul mai exact este și secretul câștigării la limită a setului 3. Deși a fost 10-16, gazdele au revenit într-a 2a parte a setului. Eroină: extrema **Herrera**. Setul 4 este început în forță de către gazde (6-2), dar târgoviștencele refac echilibrul, care va continua până la finalul setului. La 22-23, arbitrul **Savu **(cum o fi ajuns ăsta la așa meci important?) sucește punctul câștigat de CSMT în favoarea jucăricii lui **Limbosu**. Probabil că **Savu** va fi și altă dată bine primit la Blaj. La 23-24, CSMT pierde mingea de meci, care ar produs cea mai mare surpriză a campionatului. Apoi pierde și setul.

klap.ro

Setul 5 a fost controlat de gazde și nu s-a pus niciun moment la îndoială cine va câștiga.

*Cea mai bună jucătoare*: **Nađa Ninković** ( #3 centrală Blabla), 18p, 70% (inclusiv 8 blocaje punctate)
*Cea mai bună de la CSMT și cele mai multe blocaje punctate*: **Tanja Sredić** ( #11 centrală), 17p, 50 %, 9 blocaje
*Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac*: incredibil, **Bianka Buša** ( #12 extremă Blabla), 27p, 63%

Nu facem multe remarci negative în etapele fără soț, dar jocul opusei **Ioana Baciu **(Blabla) a fost dezastruos: o opusă care are bilanț negativ, minus 6 pct, se vede foarte rar.

E primul punct din acest campionat pierdut de Blabla Blaj acasă. Desigur că, la un scor așa de strâns, a trebuit să „ajute“ și arbitrii locali, în frunte cu **Mica Rromă Limboasă**, ploada primarelui **Limbosu**. Nu știm exact câte pct a făcut ea, dar sigur a făcut 😉. E o rușine pentru arbitrajul românesc. Și pentru Blaj.

**CS Medgidia – Dinamo 3 – 2 (25-21, 13-25, 25-21, 25-27, 15-13)
**Spectatori: 550

Ați zice că Medgidia a făcut surpriza etapei… dar, dacă suntem corecți, mai degrabă Dinamo a făcut un fel de „anti-surpriză“ 😉 Fetele de la Medgidia au intrat în joc cu planuri serioase, deloc intimidate de adversare. Au jucat cum au jucat, s-au ținut bine pe picioare, dar Dinamo a pierdut setul pe multele greșeli neforțate (12! jumătate de set). Vinovate: **Karakașeva, Burazer** și **Pîrv2**. În setul 2, dinamovistele s-au corectat și le-au nimicit pe gazde, deși acestea din urmă au jucat cam la fel ca în primul set! **Karakașeva** și-a compensat greșelile din primul set.

Din setul 3, jocul gazdelor va deveni tot mai precis, dar oaspetele mai dau încă o jumătate de set gratis. Iar **Pîrv2** și **Burazer**… Meciul a devenit mai spectaculos, dar cârpacii care au transmis în direct s-au făcut de toată bafta, pentru că nu s-a mai putut vedea mai nimic coerent pe Internet și mulți au abandonat ecranele. Medgidia a atacat mai tare, iar Dinamo a replicat cu blocaje punctate. A fost setul opusei **Vasilică** (Medgidia), care cam dormise până atunci, și al centralei **Onyejekwe** (Dinamo).

Setul 5 a fost palpitant. Dinamo a părut echipa mai solidă, dar Medgidia nu s-a dat bătută. Dacă punctele muncite au fost egale, Medgidia nu făcut nicio greșeală neforțată și, de la 12-13, a încheiat meciul cu 3 pct la rând spre extazul spectatorilor.

Deși gazdele au meritul lor, scorul greșelilor neforțate a fost 24-33.

*Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje punctate*: **Nneka Onyejekwe** ( #18 centrală Dinamo), 22p, 70%, 6 blocaje
*Cea mai bună de la Medgidia*: **Larisa Vasilică** ( #4 opusă), care a început slab, dar a crescut mult pe parcurs, 16p, 52%
De remarcat și cei doi liberi ai celor două echipe, care au avut momente de excepție: **Mihaela Albu** și **Marina Vujović**.
Și din acest meci o remarcăm negativ pe opusa lui Dinamo, **Maja Burazer** ( #2), care a „reușit“ bilanț negativ, minus 2 pct…

roadelepamantului.ro

E al 3lea meci la rând câștigat de Medgidia și al 2lea la rând de 5 seturi. Meciul a fost stricat în unele momente de vișăneii **Dimachi** și **Lucică Mondialu**, care cică-s internaționali. Lui **Pîrv2** i s-a umflat orezul în setul 4 și s-a ales cu un cartonaș galben.

Dar cel mai rău ne-a stricat cheful Alpha Media, care a vrut să transmită meciul în direct, dar din setul 3, au fost mai multe întreruperi decât faze coerente. Când se terminase meciul, ei erau cu transmisia „în direct“ pe la jumatea setului 4! Pe care nici nu l-au putut termina. Setul 5 va rămâne un mister pentru video-spectatori. E jenant că n-au știut să monitorizeze transmisia și să repare defecțiunile. Presupunem și că s-au bazat pe wifi, ceea ce niște profesioniști nu fac dacă transmit video.

Rapid a stat.

Comentezi?