DIVA (M) Turneele 10-11 Ziua 1 | Dinamo o mai pocnește o dată fără milă pe rivala Craiova * Zalău 113 face un meci dezonorant și-și subminează poziția * Ion Creangă

 

Dinamo București – SCM U Craiova 3 – 1 (25-19, 25-20, 17-25, 25-20)

Din primul set, Dinamo a arătat că nu glumește și că a venit la meci cu gânduri foarte serioase. Când s-a ajuns la 19-11 era clar cine va câștiga setul. Centralul Čubrilo și opusul Cherbeleață au avut procentaj în atac de 100%. Setul 2 a început domol, dar de la 8-9 Dinamo a făcut 7p la rând pe serviciul extremei Čuk! Mai corect zis, un side-out și 6 breakpoint-uri. Iar prostul de program de statistică DataVolley îi trece doar 1 bp pe tot setul! 😊 Imediat Dinamo mai face încă un șir de 3p și la 18-10 setul era pierdut pentru craioveni. Cam la acest moment a fost schimbat și coordonatorul Bartha (SCMU) cu Teleleu. Se vedea că cel dintâi e în suferință și nu mai putea juca.

Fără Bartha și fără LeLică în setul 3, oltenii au jucat mai bine și au profitat de căderea lui Cherbeleață care a făcut 5p și a pierdut 6p! A fost setul extremei Gommans (SCMU), 6p. În setul 4, și opusul craiovean Grigoraș s-a defectat și a avut bilanț negativ, iar de partea cealaltă, Čuk a mai făcut un set bun. La 9-9 Dinamo a făcut un șir de 4p, diferență pe care a menținut-o oarecum până la final. Asta ca să le fie clar unora cât de importante sunt și punctele din partea timpurie a setului, mai precis cele pe serviciul propriu (breakpoint).

Cel mai bun jucător: Ionuț Teleleu (#1 coordonator SCMU)
Cel mai bun de la Dinamo și cel mai eficient atac: Božidar Čuk (#9 extremă), 19p, 68%
Cel mai bun marcator, dar și cel mai blocat jucător: Gabriel Cherbeleață (#11 opus Dinamo), 20p, 62%, 6 blocaje încasate
Cea mai bună recepție: Silviu Suson (#15 extremă SCMU)
Cel mai slab jucător: Răzvan Mihalcea (#5 central Dinamo)

Cu această victorie împotriva unei rivale directe, Dinamo mai face un pas din marșul către prima treime a clasamentului, dar încă nu-i de-ajuns. Chiar dacă cele 2 echipe sunt la egalitate de puncte (35), SCMU are un meci mai puțin.

Zalău 113 – Steaua București 0 – 3 (16-25, 20-25, 21-25)

În meciul turneelor 10-11, Steaua i-a administrat o lecție fermă Zalăului lui Feher, care n-a reușit să ajungă la onorabilul 60 (numărul minim de pct la care poți zice că ai pierdut onorabil). Nu există nicio statistică încărcată pe DataProject, asta și din cauză că situl a fost nefuncțional. De aceea nu vă putem povesti obiectiv despre eroii meciului.

Meciul Zalău 113 – Steaua s-a disputat cu spectatori în sală!

Cert e că Steaua nu numai că-și păstrează poziția în prima treime, dar și pune în oarece pericol rămânerea acolo a Zalăului, ajungând la egalitate de puncte (37). Zalău 113 are marele avantaj al unui meci în minus (mda… momentul acela când minusul e un avantaj! 😊 ), dar va avea de înfruntat pe Dinamo în turneul 12. Dacă până azi se luptau pentru treimea superioară Steaua, Craiova și Dinamo, după rezultatele de azi, considerând programul meciurilor rămase, Steaua pare cel mai bine înfiptă, iar Zalău începe puțin să tremure.


 

Perle îNȘelaru

„În acest turneu se dispută 3 etape pentru multe echipe” – Nu, bre, ci în turneul următor.

„… pentru a bătea puternic diagonala” – corect: a bate

Și iar a intrat Ion Creangă în transă de povești adormitoare. Ăia se zbăteau pe teren pentru locul 4, iar el povestea impasibil despre cupele europene. Dacă vrei să faci așa comentarii, poate-ți facem loc la blog, ca să zici și tu că ești jurnalist începător. Dar numai după ce mărturisești ce porcării ai inventat și ai răspândit înșelător contra noastră și după ce-ți pui cenușă-n cap pentru pupincurismul grețos la adresa Ghiulangiului și a lui Limbosu. Și, da, trebuie să înveți mai bine și limba română.

Comentezi?