Doresc sa va informez si astazi despre sedinta care a avut loc in data…

Doresc sa va informez si astazi despre sedinta care a avut loc in data de 28.06 la sediul FRVolei avand ca tema sistemul competitional 2016-2017, la juniori.Domnul presedinte a prezentat cazul echipei din Oradea, legat de jucatorul care avea talie pe legitimatie dar la remasurare, a fost descalificat.Concluzia dansului a fost ca antrenorul de la Oradea este de vina si ca acesta va fi chemat la Comisia de Disciplina.Intrebarea care se pune este, de ce sa fie antrenorul chemat la comisie atata timp cat semnatura si stampila pe legitimatia si tichetul de talie al sportivului au fost exclusiv ale federatiei? Si a mai propus ceva presedintele FRVolei.Din sezonul urmator, masurarea taliei pentru juniori si cadeti se va face prin grija antrenorilor echipelor participante.Astfel, antrenorul va avea obligatia sa mearga cu sportivii la un centru de medicina sportiva unde sa se efectueze aceste masuratori si de unde sa se obtina, sub semnatura medicilor de acolo, rezultatele masurarii.Aceste rezultate vor fi trimise la federatie care, pe raspunderea antrenorului, va acorda tichetele de talie.La intrebarea logica legata de ce se intampla daca masuratorile nu reflecta situatia reala a sportivilor, presedintele a raspuns in stilul binecunoscut ca antrenorul va primi o amenda.A propus ca aceasta amenda sa fie de 1000 de euro dar in urma discutiilor aceasta amenda s-a redus la 500 de euro.A mai existat si propunerea ca antrenorul respectiv sa fie suspendat un an de zile doar ca, se pare, la nivel de FRVolei se doreste plata a cat mai multor amenzi.Haideti sa analizam putin aceasta hotarare.Parerea mea este ca, daca se doreste ca in continuare sa “ramana” ca si conditie talia, responsabilitatea masurarii jucatorilor trebuie sa revina, ca si pana acum, Federatiei Romane de Volei.Sa presupunem ca cei de la centrul de medicina sportiva comit o eroare si un jucator primeste “talie”, in mod gresit.Tinand cont de faptul ca adeverinta de talie este eliberata de catre centrul de medicina sportiva, cum sa raspunda antrenorul pentru o eventuala eroare? In final, as avea o curiozitate…Si as vrea ca aceasta sa fie lamurita pana cand va fi chemat antrenorul de la Oradea la Comisia de Disciplina.Doresc ca FRVolei sa anunte public, prin postare pe site-ul propriu, ce masura s-a luat la nivelul federatiei pentru “tichetul de talie” acordat in mod eronat jucatorului din Oradea…Pentru ca nu este normal ca cineva sa semneze pe acel tichet din partea FRVolei iar antrenorul de la Oradea sa fie chemat la Comisia de Disciplina…Eu zic ca ar trebui sa avem grija sa nu se ajunga la FRVolei ca in Guineea Ecuatoriala, acolo unde Constitutia din 1982 ofera presedintelui Teodoro Obiang Nguema Mbasogo puteri extinse, incluzand aici numirea sau demiterea dupa bunul plac a membrilor cabinetului sau, promulgarea oricarei legi prin decret prezidential, dizolvarea Camerei Deputatilor, negocierea si ratificarea oricarui tip de tratate, precum si lansarea de alegeri legislative…

2 thoughts on “Doresc sa va informez si astazi despre sedinta care a avut loc in data…

  1. Din postare nu se înțelege cine trebuia să facă măsurătoarea, cine a dat cifra înălțimii. Dacă e antrenorul, atunci antrenorul trebuie să răspundă.
    Celălalt aspect e problema taliei minime pentru un număr de jucători. Trebuie găsită altă soluție pentru a-i stimula pe antrenori să facă recrutare, eventual una care să nu afecteze clasamentul. Adică o echipă fără talie minimă să nu fie sancționată, ci eventual să fie un bonus financiar pentru antrenorii care fac recrutare corespunzătoare. Asta cuplat cu bonusuri pentru antrenorii care fac performanță, chiar dacă echipa nu îndeplinește baremul de talie. Ca exemplu, ne putem uita la selecționata Thalandei, care are doar 2 jucătoare peste 1m80. Nu ne putem gîndi că va ajunge vreodată campioană olimpică, dar performanțele antrenorilor și ale jucătoarelor sînt remarcabile, iar spectacolul sportiv este asigurat. La urma urmei (sau la începutul începutului!) voleiul competițional este în primul rînd un spectacol pentru public.

  2. Cică măsurătorile sînt făcute de Comisia de Norme de Control stabilită anual de Colegiul Central al Antrenorilor (cf hotărîrii CD). Anual se stabilesc 4-5 centre în țară unde vin echipele pentru măsurători și pentru probe. Președinte al CC al Antrenorilor este Adin Cojocaru de la Spiru.

Comentezi?