Florin Grapă (antrenor Știința Bacău), după meciul Penicilina – Știința 0–3, exclusiv pentru Volei…

aqualine.ro/

Florin Grapă (antrenor Știința Bacău), după meciul Penicilina – Știința 0–3, exclusiv pentru Volei Iași și pentru Volei România:

Acest meci l-am pregătit foarte bine din mai multe considerente.
Unu: antrenorul [Penicilinei] a lucrat 2 ani cu mine și știe bine pe ce pun eu accentul și putea să-ncerce să contracareze. Și pe ici pe colo a încercat. El a greșit foarte multe servicii și mi-am dat seama că a forțat serviciul știind că, dacă mă pune în dificultate cu preluarea din serviciu, e mai greu să cîștig punctul.
Pe de altă parte, am sesizat și în timpul meciului, ca și anul trecut după terminarea campionatului declarațiile care au fost date… lumea e supărată pe mine că Penicilina n-a terminat pe locul 6 din cauza Bacăului, care (vezi Doamne) le-a „dat“ meciurile Pietrei și Lugojului [Nota SR: acuzații aduse de Stîngă și de Gavril]. Atunci eu m-am pregătit și contra acestei ostilități din partea publicului, care a fost evidentă în ultimul set. [Eii, doar ochișații din public, dar ei sînt ostili oricum oricui…]
N-am luat-o pe Penicilina ca pe o echipă codașă. Chiar au fost momente în care nu s-a comportat ca o echipă fără nume, avînd în vedere că au început destul de tîrziu pregătirea. Dacă Ursachi ar mai slăbi 10 kg, cred că chiar ar fi un centru bunicel.
Am speculat toate lacunele echipei din Iași, adică: Știam că nu trebuie să servesc pe Grabovețcaia, care are preluare mai bună decît jucătoarea din Muntenegru [Cvijović], chiar și decît liberoul (mi se pare că Rareș Puni la un meci nici n-a mai jucat cu libero în teren). Știam că se deplasează mai greu centralele stînga-dreapta.
Noi am avut un blocaj mai organizat.
Setul 3 a fost destul de echilibrat și pe fondul metehnei sportivilor români, că 2–0 (la 14, la 13) și s-a terminat… După niște greșeli ajunsesem la 19-19, dar cu Ciocian la serviciu s-a încheiat meciul 3–0 [pentru Bacău].
Echipa din Iași, nu că nu este pregătită din cauză de antrenor. Jumătate din echipele din campionat pe terenul Penicilinei nu vor avea meciuri ușoare.

SR: Cum vă simțiți că sînteți acum pe locul 1? De cînd n-ați mai fost? 😉

ottobroker.ro

FG: 🙂 Mi-aș dori să încheiem turul pe locul 1, dar îmi dau seama că am avut un început de campionat favorabil. Lunea viitoare este, nu că momentul adevărului, dar avem acasă meci cu CSM București (se televizează) și dacă reușim să jucăm bine (aș fi mulțumit să cîștig la orice scor) atunci înseamnă că merităm un loc fruntaș. După meci am făcut o glumă cu jucătoarele: „Luni cînd apare ziarul, să faceți o poză la clasament!“ Mi-au zis și mie unii să fac poză la clasament, dar zic „Nu, eu fac la sfîrșitul turului.“

bijubox.ro

SR: Unde a dispărut Hambele?

FG: În pătrățel. N-o mai cheamă Hambele, o cheamă Lupa, că s-a căsătorit în iunie. A apărut în statistici cu numele Hambele din greșeală. Trece printr-un con de umbră și sper să-și revină cît de repede pentru că am nevoie de ea. Ca și Filipaș Loredana. La înălțimea ei e păcat că se complace așa: „Acuma mă pregătesc, acuma mai puțin, că am jucat bine meciul trecut“.

1 thought on “Florin Grapă (antrenor Știința Bacău), după meciul Penicilina – Știința 0–3, exclusiv pentru Volei…

Comentezi?