GRUPELE DE CALIFICARE LA CM 2018 Cocoșelul Horică se pregătește de Pentru început învață…

GRUPELE DE CALIFICARE LA CM 2018

Cocoșelul Horică se pregătește de doctorat… Pentru început învață cum se face copy/paste! Micuțul ne-a luat-o înainte și a publicat pe pagina FB a FRViș grupele CM cu copy/paste din articolul CEV, adică nu s-a mai sinchisit să traducă numele țărilor! Că așa e el, vînă de cîrpaci…

În Runda a 2a europeană sînt cîte 36 de echipe (M, F) repartizate în cîte 6 grupe. Grupele României:

Feminin – Grupa C – Bulgaria (organizatoare), Turcia, România, Elveția, Muntenegru, Kosovo
Practic, e aceeași grupă ca la calificările pentru CE 2017, cu adăugarea Turciei și a teritoriului Kosovo, a cărui federație tocmai a fost recunoscută de FIVB.

Masculin – Grupa D – Estonia (organizatoare), Rusia, Muntenegru, România, Ungaria, Kosovo
Moldova de Est participă numai la masculin, în Grupa B – Olanda (organizatoare), Slovacia, Grecia, Austria, Luxembourg, Moldova E.

Se califică prima echipă din fiecare grupă, iar cele de pe locurile secunde merg în Runda a 3a, de unde se califică primul loc.
La feminin, se califică 7 echipe europene, dar la masculin se califică 7 + Italia (organizatoarea fazei finale), Bulgaria (idem) și Polonia (campioana mondială en titre).

Runda a 2a va începe, pentru, băieți pe 23 mai 2017, adică la doar 27 zile (26 zile de pregătire) după finalul campionatului devastator clocit de ștefăneștii blăjeni.
Fetele sînt mai norocoase, vor avea 33 de zile pentru a se pregăti, deoarece competiția lor începe pe 30 mai.

Cum nu se pune problema calificării, nici măcar în Runda 3, poate ar fi vremea să întinerim loturile. Viitorul președinte la FRV trebuie să-și pună asta în program.

Comentezi?