În timp ce Davide Delmati tace „chiticco”, Timo Lippuner (antrenorul Elveției F) vorbește despre echipa sa…

În timp ce Davide Delmati tace „chiticco”, Timo Lippuner (antrenorul Elveției F) vorbește despre echipa sa…
aqualine.ro/

 

Rezumat:

Aș vrea ca jucătoarele să fie dedicate trup și suflet echipei naționale.
În Elveția avem puține jucătoare profesioniste. Ne concentrăm pe cele care au mai puține angajamente profesionale sau educaționale pentru a le putea avea disponibile 3-4 săptămîni la rînd.
Ségolène Girard este accidentată.
Media de vîrstă a elvețiencelor este pe la 20 de ani, deci nu au experiență internațională. Dar atmosfera este foarte plăcută.
O altă slăbiciune a echipei este blocajul.

Î: Ce credeți despre cele 3 adversare din calificările europene?
R: Din clasarea pe hîrtie și din studiul video, Bulgaria este clar favorita. Echipa vine cu o nouă generație, dar Bulgaria are o rezervă de jucătoare bune. Un set cîștigat împotriva lor ar fi un adevărat succes.
România a suferit o schimbare majoră, mai ales pe bancă, unde fostul antrenor al lui Köniz [se referă la acea echipă deoarece e elvețiană], Guillermo Gallardo, a fost schimbat după numai un an. Echipa nouă e antrenată de tînărul [?] italian Davide Delmati. Oricum, această echipă e mai bine cotată decît Elveția. Multe jucătoare experimentate joacă în liga națională la cluburi de valoare internațională și de aceea au multă experiență față de noi. Cel mai bun rezultat al nostru ar fi contra României, care nu a convins în meciurile de verificare.
Muntenegru are 2 vedete, Tatjana Bokan și Ksenija Ivanović, care au jucat mulți ani în echipe de vîrf. Victoriile precedente ale Elveției contra Muntenegrului nu mai pot servi drept reper. Muntenegru a învins Franța și Spania în mai, demonstrînd că s-a maturizat pe plan internațional. Dacă putem exploata slăbiciunile lor în pasare și în recepție, este posibil un joc echilibrat.
Pe hîrtie sîntem clar outsideri, iar Bulgaria e favorită.

roadelepamantului.ro

Î: Care sînt obiectivele pentru cele 2 turnee?
R: Jucătoarele trebuie să se obișnuiască cu nivelul internațional. Vom deveni o echipă mai bună, dacă fiecare jucătoare se gîndește cum se joacă în afara Elveției. Dar nu urmărim numai acumularea de experiență, ci luptăm și pentru rezultate. De aceea ne propunem locul 2, ceea ce ne-ar oferi o șansă la runda următoare. Sîntem conștienți că e un obiectiv foarte înalt, dar numai așa putem evolua. Deocamdată, în primul turneu, dorim să cîștigăm puncte contra României și a Muntenegrului pentru a rămîne în cursă.

bijubox.ro

(Delmati se asortează destul de bine la naționala noastră feminină, unde majoritatea tace chiticco, refuzînd comunicarea cu publicul pentru care joacă. Deși uneori le mai excită (incită) îNȘelaru, în general se merge pe varianta roboțel.)

 

[adresă dispărută]


Auf der Swiss Volley-Website finden Sie alle Informationen und Resultate im Indoor- und Beachvolleyball im Spitzen- und Breitensport.

Comentezi?