LEAu (F) 2023 Etapa 3/6 | Câștigăm meciul cel mai greu * Adelino, ochelari?

LEAu (F) 2023 Etapa 3/6 | Câștigăm meciul cel mai greu * Adelino, ochelari?
aqualine.ro/

 

(F) R Cehă – România 1 – 3 (17-25, 25-15, 18-25, 18-25)
Spectatori: 1050??

După ce, acum o săptămână, am pierdut acasă meciul (presupus) cel mai ușor, azi l-am câștigat în deplasare pe cel mai greu. E un fel de-a spune, pentru că CZE a jucat și azi, ca și cu Slovacia, cu o echipă în renovare, chiar rulând pe teren câteva junioare. Spre surprinderea noastră, fetele noastre au stăpânit destul de bine setul 1. Când am crezut că niște rotițe s-au așezat la locul lor, a venit setul 2, pierdut pe foarte multe greșeli neforțate (11!), minunata opusă Inneh Varga (#7 RO) fiind catastrofă, cu 6p făcute pentru adversare. Mai bine o punea Naranjo în terenul opus! După ce am crezut că setul 1 a fost o scăpare a gazdelor, au venit 2 seturi în care am profitat din plin de jocul lor slab. În setul 4 s-a trezit și Budăi Ungureanu (#19 extremă RO) și mai compensat din prostiile făcute în primele 3 seturi. Ne gândeam că poate are nevoie de ochelari, că de 3 ori a fost convinsă 100% că adversarele au atins mingea la blocaj și l-a păcălit pe Naranjo să ceară probă video, dar nici vorba n-a fost de atingerea blocajului.

Echipele au fost într-un oarecare echilibru la unele capitole de joc, dar diferența semnificativă a fost la eficiența atacului (36% – 46%) și la recepție.

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Cea mai bună jucătoare: Adriana Matei (#11 extremă RO), 15p, 50%
Cea mai bună de la CZE: Gabriela Orvošová (#22 opusă), 19p, 47%
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac și cei mai mulți ași încasați: Adelina Budăi Ungureanu (#19 extremă RO), 20p, 58%, 3 ași încasați
Cele mai multe blocaje încasate: Elizabet Inneh Varga (#7 opusă RO), 5
Cea mai slabă jucătoare: Michaela Mlejnková (#16 extremă CZE)

klap.ro

Meciul s-a desfășurat în sala de sport a universității din Ostrava, unde proștii universitari l-au pus pe arbitrul principal cu fundul la public. Deși șeful OMS (WHO) a anunțat oficial acum câteva săptămâni că plandemia de COVID-19 s-a terminat, Proștii lui Boričić încă nu vor să revină la protocolul normal al meciurilor care include și dat mâna la finalul partidelor.

(F) Slovacia a stat etapa asta și va sta și cea următoare.

Comentezi?