LEAu (F) 2024 Semifinalele | El Cârpacio cu echipa cârpită * Magneți puternici * Recepție varză * Pierdem un loc valoros în ierarhia mondială

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

Cehia – România 3 – 1 (19-25, 25-13, 25-19, 30-28)
Spectatori: 1300

Cu centrala Diana Ariton lipsă, nu ne așteptam la modul serios la un joc tare al echipei noastre, care a mâncase bătaie de la Cehia în toate meciurile din ultimii 12 ani, cu excepția unui accident.

Am început totuși setul 1 în forță. Poate nici adversarele nu ne-au luat în serios, dar și opusa Elizabet Inneh a jucat excelent cu 8p realizate. Setul 2 a fost un dezastru cu multe puncte pierdute foarte ușor. Am jucat catastrofal cu doar 25% eficiență în atac. Recepția ne-a fost foarte slabă, iar extrema Cristina Miron a trebuit schimbată din cauza jocului ei incredibil de slab.
Degringolada a continuat și în setul 3. Centrala Magdalena Jehlarova i-a arătat fricoasei coordonatoare Iarina Axinte ce înseamnă jocul cu centralele. Principalele noastre guri de foc, extrema Rodica Buterez și Inneh s-au împrietenit cu blocajul advers. Fetele astea au magneți foarte puternici pentru blocajul advers. Setul 4 a arătat o luptă echilibrată, dar cu volei foarte slab. Se pare că deja e un obicei când se întâlnesc cele 2 echipe. Cu toate că am anulat 6 mingi de meci, am jucat prost. Buterez și Miron  au avut 17% și, respectiv, 29% în atac, fără să socotim și ce au punctat pentru adversare. Extrema veterană Helena Havelkova a făcut 8p, iar Inneh a reușit 10p. Totuși e greu la drum cu o jucătoare care joacă bine doar jumătate din timp.

Centrala Raisa Ioan, ca și extrema Mădălina Airoaie, a fost adusă de formă. S-a paradit așa de tare la Blaj încât n-a fost în stare s-o înlocuiască pe cruda Tara Cristea.
Pe Axinte o admirăm pentru frica ei de a pasa centralelor. 2/3 din toate pasele au mers la Buterez și la Inneh. Centralele noastre au șomat, deși au fost cele mai bune jucătoare ale noastre.
Extrema Adriana Matei continuă să irosească șanse, care nu se știe câte or mai reveni.

vivacredit.ro

Scorul așilor: 6-0! Ambele echipe au avut o varză de recepție.

Cea mai bună jucătoare: Gabriela Orvošová (#22 opusă CZE), 17p, 38%
Cea mai bună de la RO: Daiana Roman (#14 centrală), 5p, 50%
Cea mai bună marcatoare: Elizabet Inneh (#7 opusă RO), 26p, 40%
Cel mai eficient atac: Magdalena Jehlarova (#15 centrală CZE), 15p, 57%. Vezi tu, Iarina, ce valoroase-s centralele la casa omului?
Cele mai multe blocaje încasate: Rodica Buterez (#3 extremă RO), 4
Cele mai multe atacuri cedate: Rodica Buterez și Elizabet Inneh, câte 8!
Cei mai mulți ași: Michaela Mlejnkova (#16 extremă CZE), 4
Cea mai bună recepție: Rodica Buterez. Să te faci libero!
Cele mai slabe jucătoare: Cristina Miron (#77 extremă RO) și Adriana Matei (#11 extremă RO)

Cehia se califică în finală, unde va juca contra Suediei. Totodată se califică în Cupa Provocatoarelor (Challenger Cup) alături de Suedia și de Belgia.

RO va juca pentru bronz mâine de la ora 16, contra BEL, care are o jucătoare mare, extrema Britt Herbots, fată de antrenor de volei și pe care acum vreo 7 ani o asemănam cu Adina Salaoru. Herbots era și este mult mai dinamică.

Rodica Buterez i-a declarat unui prost al federației că echipa merge la Ostrava ca să câștige. E greu s-o crezi când e așa de prietenă cu blocajul și când risipește atâtea atacuri. Titlul de cea mai bună voleibalistă din 2022, dat de Universitalu Spirulină, i-a fost de mare ghinion, ca și cel dat Adelinei Budăi Ungureanu în 2023. Deocamdată echipa noastră a pierdut 1,03 pct în ierarhia mondială, destul cât să permită anticipata trecere a echipei țării antrenorului nostru (Spania) deasupra noastră. În meciul de azi, Rodica, e posibil să fi pierdut voi ultimele speranțe pentru Campionatul Mondial. S-ar putea să fiți primele de sub linie. Dacă ați fi îndrăgit imnul neoficial al naționalei de volei, poate ați fi jucat mai serios. Poate mâine?

În cealaltă semifinală:

Belgia – Suedia 2 – 3 (25-16, 22-25, 22-25, 25-22, 12-15)
Spectatori: 700

Recepția ambelor echipe a fost slabă. SWE a avut un atac mai bun și un blocaj ceva mai bun.

Cea mai bună jucătoare: Britt Fransen (#20 centrală BEL), 11p, 57%
Cea mai bună marcatoare: Britt Herbots (#3 extremă BEL), 26p, 37%. Doar cu un punct mai puțin decât Isabelle Haak. Ambele au cedat și câte 9 atacuri adversarelor, iar eficiența lor în atac a fost sub 40%.

Mâine:

1600 Belgia – România, meciul pentru bronz
1900 Suedia – Cehia, FINALA

Finala LEAu masculin: Croația – Ucraina (ambele ne-au bătut cu 3–1)


Colțul Șelărenilor

ottobroker.ro

Perlă Șelăreasa: „Trebuie să arate un meci cu greșeli cât mai puține personale”!

îNȘelaru încă n-a învățat termenii sportivi moderni. El încă mai crede că arbitrul secund joacă pe extrema stângă. De mare comentator ce e, el nu citește presa de volei. Altfel ar fi aflat de la noi că statisticile afișate de CEV pentru LEAu sunt daună totală. Dar el s-a luat după Proștii din FRV și le-a lăudat pe cele mai bune 3 servitoare din competiție, care ar fi românce. 😀 Chiar crede că RO a fost echipa cu cel mai bun serviciu 😀 Numai că azi n-am prins niciun as de bune ce suntem.

Perlă: „Pasa a avut un pic de respirație”!

Comentezi?