Belgia – Blegia Românească 3 – 0 (25-14, 25-12, 25-19)
Spectatori: 800
Meciul pentru bronz ne-a arătat o echipă românească grav rătăcită prin volei, fără nicio amintire despre evoluția neașteptat de bună din faza preliminară. A fost cel mai urât meci făcut de naționala noastră de pe vremea când era antrenor Prințul Paul de Agrolanda cel Fudul. Am început fără slaba, dar mult-lăudata opusă Elizabet Inneh. Înlocuitoarea ei, Simina Străchinescu, ne-a demonstrat că se poate mult mai rău. 25% eficiență în atac și un magnet mai puternic pentru blocajul advers. Au fost 2 seturi în care au jucat țesătoarele de la Apaca, apoi un set mai de Doamne-ajută. Extrema Rodica Buterez, care trebuia să fie sufletul echipei, a avut eficiență de 13%, mai rău decât dacă juca Universitalu Cojocaru abțiguit.
Antrenorul Naranjo El Cârpacio El Zapacito a urmărit obiectivul ca RO nu cumva să sară deasupra Spaniei mamei lui în ierarhia mondială și, dacă văzu că centrala Tara Cristea joacă așa de bine, o schimbă cu Andra Badiu Savu, care n-a avut multe de spus, dacă coordonatoarea Iarina Axinte s-a supărat e ea și nu i-a dat pase.
Am fost praf peste tot, în afară de ași.
Scorul punctelor din atac: 41-22!
Scorul blocajelor: 14-3!
Eficiența atacului: 53% – 24%! Cum 24%, măi? Cu 24% nu aveți ce căuta în voleiului internațional.
Scorul așilor: 3-6.
Cea mai bună jucătoare: Charlotte Krenicky (#12 coordonatoare BEL)
Cea mai bună de la RO: Tara Cristea (#29 centrală), 5p, 57%
Cele mai bune marcatoare: Britt Francen (#20 centrală BEL), 13p, 76%, și Britt Herbots (#3 extremă BEL), 13p, 44%
Cel mai eficient atac: Silke Van Avermaet (#19 centrală BEL), 9p, 73%
Cele mai multe blocaje punctate: Britt Fransen, 6
Cele mai multe blocaje încasate: Simina Străchinescu, 5
Cea mai slabă jucătoare: Iarina Axinte (#9 coordonatoare RO)
Axinte își dădu cu firma-n cap chiar de ziua ei, ceea ce e semn rău pentru Anul Nou personal. Dar poate vine și ca o răsplată pentru faptul că, pe vremea când luptam cu balaurul Cucu Ghiulangiul, a sărit la gâtul nostru dimpreună cu familia, la fel cum au făcut și Străchinescu cu familia și Badiu Savu cu familia. Fete de caracter din familii bune.
RO termină LEAu pe locul 4, neașteptat la începutul competiției. Cu toată această performanță, deranjează teribil modul în care au jucat între cele 4 finaliste și în care și-au subminat șansele pentru Campionatul Mondial.
În ceea ce privește aceste șanse situația e așa: Indiferent de cele 2 competiții rămase până la data limită, rămânem pe locul mondial 30. Pentru postura de gazde a CM 2025 candidează 4 țări. Favorită e Thailanda (pe la locul 14 mondial). Dacă FIVB, decide să fie o gazdă sau două (incluzând THA), ne calificăm. Ar mai fi de lămurit 3 locuri de la CM și există o balanță între 3 gazde potențiale (Vietnam, Indonezia, Hong Kong) și 3 echipe slab clasate (Spania, România, Kazakhstan). O gazdă anulează o echipă calificată după clasamentul mondial.
Ținem pumnii!