A1F etapa , REZULTATE Știința Bc – CSM Lugoj 3 – 0 (25-11, 25-22,…

aqualine.ro/

A1F etapa 1.1, REZULTATE

Știința Bc – CSM Lugoj 3 – 0 (25-11, 25-22, 25-22)
200 spectatori (oare?)

Doar două seturi a putut juca serios CSM Lugoj, după ce l-a pierdut grav pe primul. Cazacu (17 pct) și Rogojinaru (13) de la Bacău au ținut scorul sus, în timp ce, de la Lugoj, doar opusa Kocić a mișcat ceva, reușind 15 pct, onorabil, dar cu o slabă eficiență a atacului. De altfel, eficiența redusă a atacului a fost punctul slab al lugojencelor, corelată cu eficiența blocajului băcăuan (10 pct!).

Blabla Blaj – CSU Belor Galați 3 – 0 (25-8, 25-14, 25-19)
250 spectatori

bijubox.ro

Blajul a păpat Galații la micul dejun! Cum sună asta? Galați, unul din primele 10 orașe ale țării… În condițiile în care Blajul a jucat majoritar cu garnitura secundă, extrema Rus a putu bifa deja 3 seturi cu jucător Sub-23 din cele 20 obligatorii. A fost și singura jucătoare română de pe teren (dacă n-o socotim și pe fata primarelui de la tușă!). Poate de aceea sala a fost ocupată doar pe o treime, ceea ce pare a fi o premieră tristă pentru Blaj. S-or fi săturat și blăjenii să tot vadă de 5 ani numai mercenare străine apărînd onoarea orașului cu tradiție de românism, de nici nu pot pronunța numele jucătoarelor favorite.
4 „blăjence” au reușit eficiență în atac de peste 70%!
Cea mai bună marcatoare: opusa Jidkova (Blaj), 14 pct.
Berdilă jr a venit la Blaj ca să nimicească echipa care a făcut-o „campioană“, dar n-a reușit decît 4 punctulețe. Cea mai bună jucătoare de la Galați fost opusa Andrievskaia, care a făcut… 6 pct! E drept, cu o bună eficiență (46%).
Galații, cu acest set record pierdut la 8, ne anunță că se „luptă“ aprig pentru ultimul loc.

Agroland – UNTT Data Cluj Np 3 – 0 (25-21, 25-17, 25-21)
200 spectatori (în realitate, sub 150)

Deși fără antrenor pe margine, Agrolandul a părut că a cîștigat lejer, contra unei echipe clujene care n-a avut niciun plan de joc.
Cea mai bună jucătoare a partidei a fost Orlé (Agroland), despre care se zicea că ar fi opusă, dar a jucat pe post de centrală.
Cea mai bună marcatoare: Răileanu (UNTT Data), 14 pct.
De remarcat și evoluția jenantă a lui Pîrv, care jucat doar 1 set și jumătate și a reușit o eficiență de 0%! Iaca marea speranță importată de Ghiță Ghiulangiul și proțăpită direct în națională! 😀

CSM Tîrgoviște – CSM București 2 – 3 (22-25, 13-25, 25-13, 25-22, 10-15)
300 spectatori

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Un meci demn de statutul de vedetă a etapei. Meciul plin de faze spectaculoase a avut o uimitoare simetrie de scor în primele 4 seturi. Cine se aștepta ca CSMB să vină ca o echipă care s-a pregătit 2 luni fără antrenor, s-a înșelat. Se vede că absența (ca și prezența!) Pașei Akbașa cel Fudul nu contează. El doar beneficiază de o echipă care funcționează pe automat.
Dacă Sobo, pe vremuri una dintre cele mai puternice voleibaliste române, a făcut tușa, Salaoru a jucat opusă și a rezistat (cum ne-a obișnuit) doar 2 seturi. În seturile 3 și 4, opusa (care trebuie să fie principala marcatoare) a făcut doar 3 puncte! Iar în setul 5, a făcut zero!
Cea mai bună marcatoare a partidei a fost extrema din Ucraina, Kodola (CSMB), 26 pct, și singura de la CSMB cu eficiență bună a atacului.
Marea vedetă, Maret Balkestein Grothues (extremă CSMB) a jucat puțin spre finalul meciului.
De la CSMT s-au remarcat Klisura (extremă), cea mai bună marcatoare, 21 pct (inclusiv 4 ași), și centralele Laković și Sredić, ambele cu eficiență de peste 40%.
—–

În transmisia video de la Timișoara, n-am avut parte de sunet. Tot striga lumea pe fezbuc să ne dea și sunet, dar nu… auzea nimeni! Cîrpacii Cocoșelului Horică pur și simplu nu sînt în stare să facă o probă tehnică înainte de transmisie! Și camera fixă a fost montată de se vedea ca din avion, iar tușele se vedeau curbe! 🙂
Spuneți sincer, oameni buni! Ați mai văzut vreodată în viața voastră vreo transmisie cu tușe curbate?? 😀 😀 Atîta de proști sînt!
Tot la Timișoara am văzut cum arbitrii iar au mers cu spatele ca racul, după prezentarea echipelor. Oare ei și ceilalți arbitri români nu se simt ce penibili și ce caraghioși sînt?
Am văzut din nou și două echipe cu echipament de aceeași culoare. Și chiar în negru sinistru.

Dom Profesor Universitar, oare ce vîrstă o fi împlinit azi, jucătorul Sub-23, cel născut la 1 sep 1995?? Ați calculat?

Comentezi?