LIGA CAMPIONILOR 2019, FINALELE * CIVITANOVA, FĂRĂ ÎNFRÎNGERE ÎN COMPETIȚIE! * OARE CÎȚI „SPECIALIȘTI“…

LIGA CAMPIONILOR 2019, FINALELE * CIVITANOVA, FĂRĂ ÎNFRÎNGERE ÎN COMPETIȚIE! * OARE CÎȚI „SPECIALIȘTI“ S-AU UITAT? 😉

(F) IGOR GORGONZOLA NOVARA – Imoco Volley Conegliano 3 – 1 (25-18, 25-17, 14-25, 25-22)

Cu alde Paola Egonu în echipă ai mai multe șanse să cîștigi. După două seturi cîștigate relativ ușor, Novara s-a relaxat, și-a tras sufletul pierzînd un set la… 14. În setul 3, Egonu a făcut abia 2 pct și o eficiență de 20%, mai slab chiar decît Pîrv-Doi. Dar a revenit în setul 4 în parametrii normali și a cîștigat trofeul.

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Michelle Bartsch-Hackley ( #14 extremă Novara), 21 pct, 44%.
Cea mai bună marcatoare: Paola Egonu ( #18 opusă Novara), 27 pct, 39%.
Cea mai bună jucătoare de la Conegliano: Karla Lowe ( #9 opusă), 16 pct, 36%, care a jucat doar 2 seturi și ceva. De fapt, veriga slabă la Conegliano a fost chiar opusa titulară, Samanta Fabris, care a făcut abia 1 pct (!) și 9% eficiență.
Cele mai multe blocaje punctate: Anna Danesi (centrală Conegliano): 6.
Cea mai bună recepție: Monica De Gennaro (libero Conegliano).
A fost un meci în care s-a marcat un singur as!

În ciuda evidențelor, proștii lui Boričić i-au acordat titlul de cea mai bună jucătoare Paolei Egonu, în locul lui Michelle Bartsch. Pentru acești tîmpiți, „cel mai bun jucător“ înseamă cel mai bun marcator.

A fost sărbătorită de colege și extrema Francesca Piccinini ( #12), care a jucat destul de prost, dar la cei 40 de ani ai săi a cîștigat al 7lea titlu în LC. Piccinini este una dintre cele mai frumoase voleibaliste din lume. Sau a fost. Că după 35 de ani… cui îi mai pasă? 😉

Novara a plecat cu 400.000 euro, iar Conegliano cu 200.000.
A fost prima ediție a Ligii Campionilor în formatul nou, care s-a dovedit imperios necesar după catastrofa făcută de Blabla Blaj în finala 2018. Blabla Blaj a ajuns în finala de 4 cumpărîndu-și locul prin licitație.

(M) Zenit Kazan – CUCINE LUBE CIVITANOVA 1 – 3 (25-16, 15-25, 12-25, 19-25)

A fost un meci incredibil de spectaculos pentru voleiul masculin 😉 Zenit a început în forță semănînd derută în rîndul adversarilor și părînd o echipă de roboți uriași de volei care zdrobește totul în calea ei. În primul set, Civitanova abia a făcut 16 pct. Numai că din setul 2, puterea rusească s-a năruit, iar italienii au început să joace mai organizat și cu idei, contracarînd voleiul de forță al adversarilor și controlînd jocul fără probleme.

Cel mai bun jucător și cel mai bun marcator: Țvetan Sokolov ( #1 opus Civitanova), 17 pct, 55%.
De la Zenit e mai greu de hotărît care a fost cel mai bun jucător: opusul Mihailov a marcat prea puțin, extrema Ngapeth a încasat 6 blocaje punctate, extrema Anderson a încasat 6 ași…
Cel mai eficient atac: Osmany Juantorena Portuondo (extremă Civitanova), 63%.
Cea mai bună recepție: Alexei Verbov (libero Kazan).
Cei mai mulți ași: Yoandy Leal (extremă Civitanova), 5.

Cel mai bun jucător, oficial: Osmany Juantorena Portuondo.

A fost o reeditare a finalei din 2018, cîștigată atunci de Zenit Kazan cu 3–2.
Civitanova a terminat această ediție a Ligii Campionilor FĂRĂ ÎNFRÎNGERE și a plecat acasă tot cu 400.000 euro. Zenit a primit 200.000.

Oficial, s-au vîndut toate biletele (9046), dar s-a văzut clar că erau și locuri neocupate. Unii au preferat să nu vadă finala feminină, alții pe cea masculină.
Dar oare cîți dintre cei 15.000 de „specialiști“ români s-au uitat la aceste meciuri? 😉

Comentezi?