Imnul lui Limbosu Rotar Spiță! * Croitorașul cel Muzical * Blabla Blaj mătreț destin

aqualine.ro/

 

Ptiuu, comédie! Limbosu, într-o mișcare de geniu neașteptată, a reușit să fie cu un pas înaintea tuturor – și noi, sărmanii muritori de rând, abia acum am fost vrednici să aflăm, și asta doar prin mijlocirea cititorului nostru (sunt, de fapt, doi cititori, cu tot cu autorul postărilor).
 
Și ce minune a făptuit Spiță? Nici mai mult nici mai puțin decât un… imn! ???? Da, ați (ai) citit bine. A comandat o capodoperă de la un maestru al notei muzicale, un anume Ionel Croitoru, și iaca ce poznă caraghioasă a ieșit!
 
Producția cosmică, oda adusă echipei Blabla Blaj, începe cu niște grave bâlbâieli (dar dacă așa e numele echipei…), care te-ar face să crezi că ești într-o sală de… repetiții, și continuă ca un vesel cântec muncitoresco-patriotic din Coreea de Nord ???? ????
 
Este terapia perfectă pentru zilele acelea când te simți copleșit de tristețe – pune mâna/urechea pe acest imn și garantat te pufnește râsul imediat.
Talentul inegalabil al compozitorului sătesc este eclipsat doar de pupincurismul cu care ruda prestigiosului compozitor îl umflă în postare pe primarele umflat.
Bă, cârpacilor (inclusiv un Bacșiș!) „sala” nu rimează cu „campioana” oricât de mult v-ați dori asta.
 
Și ce să mai zicem despre „jocul nostru-i pus pe fapte”? Și un elev de clasa a treia știe că nu jocul, ci o persoană poate fi „pusă pe fapte” și anume „mari”. Așa e expresia, inculților.
 
Cică au ei acolo o lege misterioasă ca voleiul să fie rege. Dar cui să fie rege? Fetelor din Alba (Blaj)! Cum vine asta, prostălăilor? ????
„Blabla Blaj mătreț destin”? Chiar că „mătreț”. Ce poate fi mai mătreț decât să deții recordurile celor mai rușinoase scoruri din istoria finalelor cupelor europene??
 
Ceea ce ne intrigă grav este lipsa versiunii în sârbește. Păi e frumos așa, Spiță, triplu-primare? Și unde e numele celui care te-a scos în lume, adică ZaDarko Arena? Nu merita nici măcar un vers? Iar l-ai sărit?
 
Ionele și bă Mariene, băbăeți, acu dac-ați comis-o, ați comis-o. Dar promiteți că nu mai faceți altă dată! Și, pentru binele tuturor, păstrați-vă meseriile actuale, cea de Croitor și cea de Bacșiș. ????
 
Imnul mătreț compus de marele compozitor clasic în viață Ionel Croitoru Moțart pe lirica mirobolantă a mărețului poet Marian Bacșiș Eminemescu aici:
 
 

 

Comentezi?