Nikolai Ivanov (antrenorul României F), despre sistemul Campionatului Mondial, exclusiv pentru Volei România: Chiar…

aqualine.ro/

Nikolai Ivanov (antrenorul României F), despre sistemul Campionatului Mondial, exclusiv pentru Volei România:

Chiar de la început toate echipele au știut despre sistem. Acest sistem forțează toate echipele să joace fiecare joc la maxim fără să facă calcule. Trecutul arată că s-au făcut calcule. Faptul că echipe de vîrf pot fi eliminate înainte de faza finală arată că aceste echipe nu au jucat cel mai bun volei posibil.
[Am văzut] volei foarte bun, tehnică, condiție fizică, tactică, dar e devreme acum pentru o analiză generală. Favorita mea la titlu e Brazilia. A început greu, dar pe parcursul campionatului s-a ameliorat. Cea mai bună echipă se va vedea la Torino în faza finală.
—–

Replica mea:

Calculele fac parte din strategia competiției, așa a fost din veci, iar exact aceste calcule se fac ACUM în ultima zi a rundei a 2a!! Ce om de volei serios poate crede că alde Italia sau Serbia, odată calificate pentru runda 3, vor mai lupta pe viață și pe moarte în ziua 3, în loc să-și odihnească formulele de bază pentru faza următoare? Nu mai există nicio motivație reală, pentru că, dacă mai rămîn 6 echipe de vîrf, chiar nu mai contează cum și în ce grupă te plasezi. Oricare grupă e la fel de tare.

vivacredit.ro

Sau cine crede că eliminatele sigure, alde Finlanda sau Australia, vor mai avea chef de luptă, dacă se știu deja pe locurile 13-16 (la egalitate), fără nicio posibilitate de a urca?

ottobroker.ro

Arguuemtul meu clar era că runda a 2a e inutilă! Și că echipele calificate s-au stabilit virtual din prima rundă. E vorba de calcule statistice foarte simple! Fără să fiu profet, am „prezis“ binișor care se vor califica din runda 2, fără ca runda 2 să fi început. 🙂

4 echipe din predicția mea s-au adeverit deja: ITA, BRA, SRB, USA.
O a 5a echipă, POL, e pe aproape, iar a 6a, poate nu va fi NED, ci RUS.

Deci de ce s-au pierdut timp, energie, resurse cu o rundă a 2a tîmpită, care nu a adus nimic nou?

3 thoughts on “Nikolai Ivanov (antrenorul României F), despre sistemul Campionatului Mondial, exclusiv pentru Volei România: Chiar…

Comentezi?