NOUA IERARHIE MONDIALĂ: ACEEAȘI MĂRIE CU ALTĂ PĂLĂRIE * DE UNDE, GHIULANGIULE?

aqualine.ro/

 

Chiar azi, 4 iul 2020, proștii lui Moș Ary Șontorogu de la FIVB au dat publicității noua ierarhie mondială a naționalelor de seniori/senioare. Asta după ce în ianuarie, proștii au anunțat cu tărăboi că schimbă sistemul de calcul. Atâta de proști sunt! 😊 Eu am văzut din prima, de acum 6 ani, că sistemul era foarte tembel. Și recunosc că noua variantă e ceva mai bună, dar e nevoie de timp (2-3 ani) ca să se reașeze lucrurile.

Numai că acest clasament, cică ajustat după noul sistem de calcul, este ca cel vechi, cu foarte puține modificări. Te și întrebi de unde pot apărea modificările dacă de la varianta anterioară n-au mai avut loc competiții inter-țări. 😂

În ceea ce ne privește, suntem cam pe aceleași locuri, locuri care sunt aproximativ dublul numărului locurilor ocupate în ierarhia europeană.

MASCULIN

creditfix.ro

1. Brazilia
2. Polonia
3. SUA
4. Rusia
5. Argentina

41. ROMÂNIA

51. Moldova E

FEMININ

1. China
2. SUA
3. Brazilia
4. Italia
5. Turcia

38. ROMÂNIA

119-220. Moldova E

La secțiunile de pre-seniori, clasamentele nu-s actualizate.

ottobroker.ro

La masculin suntem pe 48-76 (Sub-21) și pe 48-71 (Sub-19), adică voleiul masculin românesc e în cădere liberă vișănească.

La feminin suntem pe 50-74 (Sub-20) și pe LOCUL 7 (Sub-18). Și în voleiul feminin urmează o generație foarte slabă (după ce fudulia lui Laorențu Magdaș a adus ghinion pe capul clubului târgmureșean!), dar vine apoi generația care a produs cea mai mare performanță mondială a voleiului românesc din sec 21: Căruțașu-Alupei-Ionescu.

Deocamdată, antrenorii noștri de divizia A caută înnebuniți jucători/jucătoare cu care să-și completeze echipele. Dar pur și simplu nu mai au de unde, Ghiulangiule!

Comentezi?