Primul transfer din 2021: Francesca Alupei. Din lac în puț, din puț în ocean.

aqualine.ro/

Doi ani din viață a pierdut bucureșteanca Francesca Alupei (centrală, 1m91, aproape 18 ani) în cotețul de la Blaj. Asta înseamnă și mai mult ca viață sportivă. Componentă a naționalei Sub-18, care a luat locul 6 la Campionatul Mondial, mare speranță a voleiului românesc, Francescăi valurile vieții i-au adus un naufragiu în echipa lui Limbosu, unde contrar celor scrise de UCLA, mai mult „nu a jucat” decât a jucat.

Dar cotețul lui Limbosu, dacă mai supraviețuiește anul viitor, a pierdut-o, pentru că Francesca tocmai a semnat o scrisoare de intenție cu Universitatea din California (UCLA), unde va studia și va juca de anul viitor. E un pas uriaș de la Blaj la Los Angeles 😊 dar după cei 2 ani pierduți cu ZaDarko Arena, oare ce a mai rămas din talentul ei? Dar din învățătura ei după doi ani de școală minunată făcută în cel mai tare centru de învățământ românesc din Mica Aromă? Cel care a dat excelente exemplare de tineri supradotați, cum sunt înșiși plozii lui Limbosu

roadelepamantului.ro

La UCLA va fi antrenată de Michael Sealy, un antrenor cunoscut și prin numeroasele lecții de volei prezentate de el pe YouTube. Iată cum o descrie Sealy:

Francesca a jucat la un nivel foarte înalt în țara ei și prin Europa. Experiența ei cu echipa națională a României a pregătit-o pentru Pac-12 [conferința sportivă a colegiilor din vestul SUA] și pentru competiția NCAA [divizia națională universitară]. Francesca lovește cu putere și variat și are o prezență foarte bună la blocaj. Ne bucurăm că vine la echipa noastră și credem că va produce un impact imediat.

bijubox.ro

După această semnătură ne așteptăm ca Francesca să joace și mai puțin în echipa blăjeană de mercenare.

Comentezi?