PROGRAM SELECTAT VI/14 – DU/16 iun | Liga Europeană de Aur faza finală * Conflictul de interese * Falsul diamant! ;) * Agramatul care scrie pentru agramați * LNV/VNL (F) * SURSE VIDEO

aqualine.ro/

 

Faza finală a Ligii Europene de Aur (F) se desfășoară în Ostrava (Cehia), cu participarea BEL, CZE, RO, SWE. Fiecare echipă va disputa 2 meciuri, iar finalistele se vor duce în Cupa Provocatoarelor (Challenger Cup), anticamera Ligii Națiunilor.

Pentru ultimul loc calificant în Cupa Provocatoarelor se va alege cea mai bună echipă din ierarhia mondială, alta față de cele care sunt deja calificate prin alte căi și care nu joacă deja în LNV/VNL. Această șansă ar putea reveni Ucrainei.

Iată, ca pierdere de timp, o detaliere a șanselor celor 5 echipe de calificare în Cupa Provocatoarelor:

BEL – se califică în orice situație. Chiar dacă pierde cele 2 meciuri din LEAu, este echipa cel mai bine plasată în ierarhia mondială.
CZE – se califică cu excepția situației neplauzibile în care finala LEAu ar fi SWE – RO.
RO, SWE – Fiecare se califică numai dacă ajunge în finală (ambele sau separat).
UKR – Se califică, dacă va fi finala prezisă BEL – CZE.

klap.ro

Șansele noastre s-au spulberat în ultimele zile. România este lipsită de aportul celor mai bune voleibaliste române, centralele Denisa Ionescu și Diana Ariton. Aceasta din urmă are probleme de sănătate și a fost suplinită de Raisa Ioan, care era și ea foarte bună pe vremuri, înainte de a fi paradită și lipită de pătrățel la Blaj.

La asta se mai adaugă ghinionul adus de afișul fazei finale publicat de Scribălăul lui Universitalu Cojocaru pe pagina oficială de FB având-o en vedette pe jucătoarea cu frumosul număr ghinionist 13. Iar plecarea echipei spre Cehia când a fost? Pe… 13.

Mai rea ni se pare situația de conflict de interese al antrenorului nostru spaniol Guillermo Naranjo Hernandez. Noi așteptăm, ca puii din cuib râma adusă de mama pupăză, decizia FIVB cu privire la numărul de organizatoare ale CM 2025. Dacă locul 29 din ierarhia mondială ar fi ultimul admis, distanța dintre RO (locul 29) și ESP (locul 30) e acum de doar 0.90 pct. 2 înfrângeri ale RO ar duce țara antrenorului nostru cârpaci deasupra noastră, iar noi am putea pierde calificarea ca prima de sub linie. Dar proștilor din federație nici că le pasă.

Deocamdată nu este nicio veste că TVR Sport ar transmite meciurile RO. Coledzii lui îNȘelaru sunt atâta de imbecili încât nu-și pot face programul decât de pe o zi pe alta. Probabil e singurul canal sportiv din lume așa de imbecil.

Faza finală a LEAu (M) are loc în Osijek (CRO).


Recent iubitorii din federație ai opusei Elizabet Inneh Varga, i-au ticluit un articol de slavă prostească, numind-o „diamant” pentru titlul de cea mai bună străină din campionatul polonez. Proștii lui Universitalu Cojocaru n-au priceput că treaba cu diamantul se referă la o distincție oferită de federația poloneză firmelor sau municipalităților care au avut o contribuție excepțională într-o stagiune la sprijinirea voleiului polonez. „Diamantul” nu are nicio legătură cu vreun voleibalist. Cât despre titlul obținut de Inneh, nu-i mare brânză, pentru că străinele sunt puține în campionatul polonez, vreo 3 de echipă, și nu mari vedete. Pe noi ne interesează mai mult cât de prost joacă ea pentru națională.


LNV (F) 2024 este neinteresantă pentru spectatorul român de volei, care a rămas sectar, ca pe vremea Ghiulangiului. Se vede asta din slaba audiență a programului selectat prezentat în acest blog. Spectatorul român de volei se limitează la meciurile copilului său sau ale echipei locale. Dacă la Blaj se ajunge uneori la 1000 de spectatori (cum or fi ei aduși în sală), putem presupune rezonabil că niciun blăjean nu se uită nici măcar la meciurile tari din LNV.

Competiția curentă ne arată o cădere a voleiului feminin mondial. Cad echipe precum Coreea S (chiar de vreo 2 ani), R Dominicană, Serbia, Bulgaria. BUL, dacă competiția ar fi fost mai lungă, ar fi ajuns în zona noastră de clasament, la câte puncte ar fi pierdut fiind ciuca bătăilor. Și asemenea echipe nu au căzut în clasament pentru că altele s-ar fi întărit. Exemplu semnificativ ar fi Thailanda, care plutește pe la locul 13, deși este de nerecunoscut la cât de slab joacă.

Mai observăm și imbecilitatea sistemului de calcul al punctajelor mondiale folosit de Proștii lui Moș Ary Șontorogu (FIVB). Formula nu ia în calcul pozițiile actuale ale echipelor în ierarhia mondială (deci valoarea actuală), ci rezultatele bilaterale istorice. Dacă, ipotetic, SRB ar fi pe locul 3 mondial și RO pe locul 50, iar istoric RO a bătut SRB acum 30 de ani de 3 ori cu 3–0, proștii din FIVB consideră că rezultatul probabil acum ar fi tot 3–0. Dacă SRB ne bate cu 3–0, primește multe puncte pentru că rezultatul e considerat… improbabil! Atâta-s de proști.

În același context, ne place mult de Prostălăul federației, care scrie pe fezbuc despre „Volley Nations League”  😀 Dacă nu se romglezea, poate nimerea numele corect. Altfel, ca mulți proști din volei, el crede că numele sportului în engleză e „volley”. Nu, prostănac nenorocit, ci e „volleyball”!

Tot el, ca orice prostălău român, vorbește de „tricolore” (noi l-am citat acum, dar el pune cuvântul obligatoriu între ghilimele englezești). Prostălăii ăștia cu „tricolorii” pur și simplu nu știu că există în lume multe „tricoloruri” 😀 Inclusiv cehoaicele sunt tricolore, bă, tractoristule! Ți se taie respirația când îi vezi cât de proști sunt. (FOTO)

VI 14 iun

0930 (F) Canada – Nederlanda (LNV s3 grupa 6; meciul zilei)
VIDEO AICI

1200 (F) R Dominicană – Polonia (LNV s3 grupa 5)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

1530 (F) China – Germania (LNV s3 grupa 5)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

SÂ 15 iun

+0930 (F) Italia – SUA (LNV s3 grupa 6; mecul zilei)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

1200 (F) Polonia – Thailanda (LNV s3 grupa 5)
VIDEO AICI

1320 (F) Japonia – Serbia (LNV s3 grupa 6)
VIDEO AICI

+1530 (F) China – Turcia (LNV s3 grupa 5)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

1600 (F) Belgia – Suedia (LEAu semifinala 1)
VIDEO AICI

1700 (M) Croația – Estonia (LEAu semifinala 1)
VIDEO AICI

1855 (F) Cehia – România (LEAu semifinala 2)
TVR Sport sau pe Internet AICI sau AICI

2000 (M) Cehia – Ucraina (LEAu semifinala 2) 
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

DU 16 iun

0900 (F) Serbia – Italia (LNV s3 grupa 6)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

++1200 (F) Turcia – Brazilia (LNV s3 grupa 5; meciul zilei)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

1245 (F) Japonia – SUA (LNV s3 grupa 6)
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

+1530 (F) China – Polonia (LNV s3 grupa 5)
VIDEO AICI

1600 (F) Belgia – România (LEAu meciul pentru bronz (numit de proști „finala mică”))
TVR Sport sau pe Internet AICI sau AICI

1700 (M) Estonia – Cehia (LEAu meciul pentru bronz (numit de proști „finala mică”))
VIDEO AICI

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

+1900 (F) Suedia – Cehia (LEAu FINALA)
VIDEO AICI

+2000 (M) Croația – Ucraina (LEAu FINALA) 
(reveniți pentru o eventuală sursă video)

Sursele video apar, de multe ori, cu câteva minute înaintea meciului respectiv. De obicei, sunt situri prost executate, care urmăresc să livreze cât mai multe reclame. De aia partea video nu merge din prima, ci mai întâi se afișează 5-6 reclame ori în tab separat ori în fereastră separată. Trebuie ceva perseverență, dar ocolește reclamele, nu da clic pe ele. * Des sunt indicate mai multe surse numerotate. Dacă nu merge una, o poți încerca pe următoarea. Dacă merg toate, poți alege una de calitate mai bună sau de limba comentariului dorită. * Unele surse nu merg pe telefoane/tablete.

Comentezi?