(F) România – Ucraina 3 – 2 (25-15, 22-25, 19-25, 25-21, 15-12)
Spectatori: 100 (măsluiți la 150 de statistician)
Cu mare greutate am reușit o victorie la limită contra unei Ucraine care a venit și ea cu echipă de tineret. Dacă ne chinuim așa de tare cu tineretul Ucrainei ce vom face dacă mergem în finala de 4 contra FRA sau ESP?
Primul set a fost controlat lejer de RO. Cu toate acestea, practic, nu am avut opusă (Zadorojnai) în teren. În setul 2, Petkov (antrenorul UKR) a făcut niște schimbări în structura echipei și ne-a făcut să alergăm după ucrainence mereu cu vreo 4p în spate.
La fel și în setul 3, am fost cu 2p în urmă. În setul 4, Naranjo (antrenorul RO) a renunțat la opuse și a jucat cu 3 extreme, spațiu opusei fiind repartizat lui Buterez. În prima parte a setului 4 am jucat și mai rău, gâfâind în urmă cu 6p, dar treptat, cu perseverență, diferența s-a topit și finalul a fost total controlat de noi.
Setul 5 iar a început nu foarte bine pentru noi, dar tot cu perseverență ne-am ridicat la loc și oaspetele nu au mai avut forța de a ține pasul.
Dacă UKR a fost mai bună în atac, noi ne-am apărat mai bine, cu blocaje spectaculoase chiar dacă uneori nepunctate.
Cea mai bună jucătoare: Adriana Matei (#11 extremă RO), 8p, 33%. A fost plusul care a schimbat soarta meciului.
Cea mai bună de la UKR și cel mai eficient atac: Anna Harcinska (#11 opusă), 13p, 50%
Cea mai bună marcatoare: Oleksandra Milenko (#1 extremă UKR), 24p, 41%
Cele mai multe blocaje punctate: Rodica Buterez (#3 extremă RO) și Anastasia Maievska (#22 centrală UKR), câte 5
Cea mai slabă jucătoare: Oleksandra Byțenko (#9 extremă UKR)
Sigur că echipei noastre de tineret i-a lipsit japița trădătoare Elfița Căruțașu, care întrevedem că nu va pupa niciodată un loc în naționala TUR. Prietena ei, Halvița Ungureanu, e cea mai norocoasă rezervă din Europa. Deși a frecat 3 ani băncile de rezerve italiene (un fel de-a spune, că, de fapt, a stat în pătrățelul rezervelor), Naranjo a considerat-o demnă să fie titulară la națională! Dimpreună cu centrala Roman, care a cam făcut la fel. Uitând ce înseamnă să joci un set întreg, astea două au venit la națională ca să re-învețe voleiul. Dar cică zilele de rezervă ale Ungurencei s-au terminat, că a prins un loc de titulară la echipa nou promovată Pinerolo (ITA).
Nu putem pricepe de ce s-a organizat acest meci la Alexandria. Rupe Alexandria voleiul românesc în vreo divizie? Parcă n-am auzit de nicio echipă din târg pe la turneele finale. Ați făcut vreo șmenozeală cu viceprimarul Augustin Ioan, Cojocare?
Oricum, s-a aplicat întocmai Manualul prostului din volei (autor Cojocaru Mingea Ocolește Aerul În Toate Direcțiile): arbitrul cu fundoiul la public, lumina zilei în teren, numele de pe tricouri fără diacritice. Tare prostălăi mai sunteți, bă.
Măgarii ucraineni, după ce că i-am ajutat pe durata războiului, au găsit de cuviință să blocheze transmisia video de pe YouTube în RO.
Colțul crainicului
A comentat azi unul Dragoș Cojocaru (tot Cojocaru???), care nu știa că U-cra-i-na se pronunță în 4 silabe și nu în 3. A stâlcit numele lui Naranjo și s-a trezit de câteva ori la handbal! Cică:
– Ucrainiencele fac legea în zona semicercului
– Adriana Matei, câștigătoarea unui turneu de handbal pe plajă
– Jucătoarea X ascunde bine mingea 😂