Pun la evenimente și meciurile televizate pentru ca membrii acestui grup să fie la…

Pun la evenimente și meciurile televizate pentru ca membrii acestui grup să fie la curent cu ce fac și cum joacă alte echipe de Divizia A1. Dacă pentru cei mai mulți dintre noi e un spectacol, pentru jucătoarele ieșene ar trebui să fie oră de curs. Să stea cu „creonu”-n mînă și să ia notițe, mai ales cele sub 20 de ani (inclusiv junioarele și cadetele). Să-și facă modele de urmat, să observe și să învețe trucuri ale meseriei… Din păcate, după informațiile mele mai nici una nu face așa.

Și în meciul de ieri (Bacău cu Sopot) au fost lecții de învățat. Una: cum o echipă care defilează fără probleme în campionatul nostru e bătută măr acasă de niște poloneze. A doua: ce viteză de joc au polonezele. Fetele de la Bacău nu stau deloc rău cu tehnica (au și învins pe Nantes), dar stau cam prost la viteză. Dacă viteza de joc a crescut de aproape de 2 ori, așa cum le-au impus polonezele, au apărut multe greșeli. Deci ar fi fost de învățat de la poloneze cam cum ar trebui să fie viteza de joc și de reacție. Ai fi văzut, dragă Simona M, cum se atacă o minge la fileu. Cînd atacau polonezele, mingea dispărea ca un electron de pe un nivel de energie (cum ar veni, palma jucătoarei) și apărea instantaneu pe alt nivel (podeaua băcăuancelor), de nici nu puteau camerele să o înregistreze. Au făcut polonezele fizică cuantică cu băcăoancele.

(Vreo 2 băcăoance cu care am discutat cu ocazia altor meciuri din cupele europene se plîngeau de oboseala acumulată pe drum, cum că de aia au scos rezultat prost la Baku și în alte părți… Dar polonezele n-au acumulat oboseală de drum? Ele-s făcute din titaniu?)

Pentru meciul Penicilinei de sîmbătă, de la Tg Mureș, e iar foarte greu de prezis un rezultat. Mureșencele sînt într-o poziție ciudată, înțepenită în clasament: orice ar face, orice rezultate s-ar întîmpla în celelalte meciuri, în cele 2 etape rămase, ele rămîn neclintite pe locul 6. Va dori antrenorul lor să ruleze rezervele? Va dori să le bată rău pe ieșence? Eu cred că Penicilina, dacă este într-o stare de trezie, poate lua și 2 seturi acolo. Atenție la Nayara. Și la Sonia.

Clasamentul curent al Diviziei A1 feminin, după etapa 20:

Comentezi?