ȘTIRI | „Sportivii” anului * Rapid și CSM Târgoviște s-au întărit * Tragedie la Piatra Neamț * Badea joacă la RSR * Mai puține vedete vin la Galați

 

După un tur nemulțumitor, Rapidul s-a întărit ca să se apropie de obiectiv: clasarea pe podium. Dacă thailandeza Ajcharaporn Kongyot n-a putut fi adusă, în schimb a fost recrutată căpitana naționalei  Thailandei, anume coordonatoarea Pornpun Guedpard, poreclită și Chompoo, care era fără echipă. Dacă avem încredere în calitățile ei tehnice, cu talia stă mai prost: doar 1m70, ca liberoul Pušić. Asta va fi o vulnerabilitate a Rapidului. Aici nu prea avem pretenții de la îNȘelaru să-i pronunțe corect numele, pentru că numele thailandeze sunt foarte prost transliterate în alfabetul latin. Nici nu știi ce citești.

Tot la Rapid a venit și extrema asocială Sara Klisura (SRB), care a mai jucat la CSMT în vreo 3 rânduri.

Rapidul s-a despărțit de fantezistul antrenor Parisi, care o prefera pe centrala Cross în locul lui Ariton, chiar când Cross juca ca o ciubotă. În locul lui a venit golănașul sârb Branko Gajić, care a antrenat pe Dinamo ultima dată când a fost în RO.

Blabla Blaj s-a despărțit oficial de centrala Nađa Ninković, care nu a fost aptă de joc în tur. Nu știm pe cine aduce Limbosu în loc, pentru că echipa e șubredă la capitolul centrale.

CSM Târgoviște a readus-o pe coordonatoarea Ilka van de Vyver, un plus față de Robitaille, care a plecat la Potsdam, la comicăria de antrenor al naționalei noastre feminine, Naranjo Hernández.

Extrema Beáta Vajda a ajuns la Volley Lugano (SUI).
Centrala Mihaela (Badea) Petre (33a) a revenit în volei la echipa RSR Walfer din Luxemburg. Nu știu cine e…


Naționalele feminine ale Serbiei și Turciei și-au interschimbat antrenorii. Giovanni Guidetti va antrena Serbia, iar Daniele Santarelli va antrena Turcia. Coordonatoarea sârbă Ognjenović se gândește să revină la națională.


La sfârșitul anului trecut, Piacenza (locul 5 în SuperLega), echipa cu care va juca Arcada în Cupa CEV în faza de playoffs, a rămas fără antrenorul Lorenzo Bernardi. El a fost înlocuit de secundul său Massimo Botti, care astfel debutează ca principal în SuperLega. Piacenza s-ar putea să vină la Galați fără 2 vedete accidentate recent: Leal și Lucarelli, adică extremele titulare. Înainte de meciul de marți 10 ian de la Galați, Piacenza joacă duminică 8 ian contra Itas Trentino (locul 4 în SuperLega). Unde ești tu Universitale Cojocaru și tu Cotoroanță ca să le aranjezi reprogramarea meciurilor?


Daria D, o voleibalistă de 14 ani din Piatra Neamț (CSȘ) a murit tragic zilele trecute în timpul unui antrenament. Fata nu era cunoscută cu vreo problemă de sănătate. Cazul a fost prezentat și de presa generalistă.


Oana Revoluțioana zisă și Oana Sârb s-a săturat de volei și de cei vreo 10 ani de vice-președintă a FRV, din care vreo 8 i-a supt șosetele lui Ghiță Bombiță Ghiulangiul. Și-a dat demisia din Consiliul Director, iar în locul ei a ajuns omul lui Limbosu de la Blaj, anonimul Marius Stîncel. Astfel, Limbosu își restabilește poziția de forță în CD, iar vârful CD rămâne la fel de bombardier. Ca urmare a acestei „promovări” a lui Zero Stîncel, locul liber de membru al CD a fost dat următoarei de pe lista cu voturile primite la Adunarea Generală istorică din 2020, zărghita Cristiana Dorobanțu Dedu. Oare de ce i se permite zmultei să lucreze cu copii? ☹


Spre sfârșitul anului trecut, pănărămile din FRV au stabilit titlurile caraghioase de „Sportivul” anului. Sunt caraghioase pentru că un asemenea titlu s-ar referi cei mai buni sportivi ai țării și nu specific la voleibaliști. Titlul trebuia numit Voleibalistul anului sau Jucătorul anului, aici subînțelegându-se că e vorba de un jucător de volei.

La masculin titlul i-a fost acordat lui Adrian Robert Aciobăniței (extremă Chaumont Volley-Ball 52). Rareș Bălean și Robert Călin au fost mai buni la calificările pentru CE, dar, dacă luăm în considerare și Liga de Argint, e o aproximare bună, că doar pănărămile din federație nu au calculat statisticile, ci au judecat ochiometric.

La feminin titlul a fost obținut de extrema Rodica Buterez (CSMT). În cazul ei, meritul e mai clar.

Felicitări!

Comentezi?