Tragerea la sorți a cupelor europene 2023 * Se întrevede posibilitatea ca primele vedete care ne vizitează să fie Lucarelli și Leal

 

Tragerea la sorți a fost iar prezentată de Proștii lui Boričić, măscăricii Federico Ferraro și Norisha Campbell. Ferraro ne termină cu accentul lui stricat și tâmpit, în care o mulțime de T devin R, și cu mecla lui cu ochi mereu clipitori. Campbell a venit și ea cu drăgălășenia ei falsă și cu râsul ei la fel de tâmpit. Ceea ce cei doi proști au anunțat ca pe niște „surprize”, sunt, de fapt, o nouă brambureală în sistemul competițional zăpăcit de Proștii lui Boričić Tenx Verimaci.

Echipele românești vor juca astfel:

Liga Campionilor

Masculin – Runda 2 (4-6 oct și 11-13 oct)

Hebăr Pazargik (BUL) – Arcada Galați

În caz de victorie, Arcada va juca în runda 3 contra câștigătoarei dintre Mladost Zagreb (CRO), Mladost Brčko (BIH) și Lindaren Volley Amriswil (SUI).
În caz de înfrângere, gălățenii vor trece în Cupa CEV, depinzând de runda înfrângerii.

Feminin – Runda 4 (a grupelor)

Blabla Blaj și CSM Târgoviște vor juca direct din runda 4, a cărei tragere la sorți va avea loc mai târziu, probabil în octombrie.

 

Cupa CEV

Masculin – 16-imi (8-10 nov și 15-17 nov)

Câștigătoarea dintre SVG Luneburg (GER), Budva (MNE) și Zadruga Aich Dob (AUT) – Dinamo București

În caz de victorie, Dinamo va juca în 16imi probabil contra Lycurgus Groningen (NED)

SCM U Craiova – Fenerbahce HDI Istanbul

În caz de victorie, SCMU va juca în 16imi probabil contra câștigătoarei dintre Piacenza (cu Lucarelli, Leal Hidalgo, Robertlandy) și Lvi Praga

Feminin – 16imi (13-15 dec și 20-22 dec)

Budowlani Łódź (POL) – CSO Voluntari

În caz de victorie, CSOV va juca în 8imi contra Gran Canaria (ESP)

 

Cupa Confruntării (Challenge Cup)

Masculin – 16imi (8-10 nov și 15-17 nov)

Câștigătoarea dintre Panvita Pomgrad Murska Sobota (SVN) și Tiikerit Kokkola (FIN) – Steaua București

În caz de victorie, Steaua va continua în 8imi contra câștigătoarei dintre Prometei Dnipro (UKR), AONS Milon Atena și Hapoel Matter-Asher Akko (ISR)

Feminin – 32imi (22-24 nov și 29 nov – 1 dec). Numite prostește „32imi”, pentru că sunt 18 meciuri. Nu le au cu aritmetica Proștii lui Boričić.

Tent Obrenovac (SRB) – Rapid București

În caz de victorie, în 16imi: Rapid – TJ Ostrava (CZE)

Rapid este prima echipă românească care ne ascultă sfatul de a face cerere de înscriere în Cupa Confruntării, fără să fi dobândit direct acest drept. Regulamentul CEV zice pe undeva că orice echipă poate face cerere pentru Cupa Confruntării, iar CEV decide discreționar.

Feminin – 16imi (13-15 dec și 20-22 dec)

Câștigătoarea dintre Tchalou Chapelle Lez Herlaimont (BEL) și echipa care vine din Cupa Balcanică – CSM Lugoj

În caz de victorie, CSML va juca în 8imi contra câștigătoarei dintre Randaberg Il (NOR), UKF Nitra (SVN), TS Volley Dudingen (SUI) și Kairos Ponta Delgada (POR).

În afară de echipele românești menționate, oare mai prindem vreuna care să câștige Cupa Balcanică?

După cum se vede, în ciuda lăudăroșeniei reprezentanților CEV, în Cupa Confruntării 2023 vor participa niște echipe foarte slabe.

Reamintim că, sub conducerea mirobolantă a transformatei Nicoleta Gonțea, CS Medgidia nu s-a înscris în cupele europene, iar efectivul noii echipe încă nu se conturează, jucătoarele evitând această echipă. Oare de ce, bă Nicolonțea? Ceva nesimțire sau prostie? 😉

Comentezi?