# **TRANSFERURI 2019 |** LA ANIVERSARE * BLAJUL SCADE LA COORDONARE * BACĂU, TÎRGOVIȘTE…

aqualine.ro/

# **TRANSFERURI 2019 |** LA ANIVERSARE * BLAJUL SCADE LA COORDONARE * BACĂU, TÎRGOVIȘTE

Era de așteptat ca, dacă în mai, iunie și jumătate din iulie a fost liniște mormîntală cu transferurile, odată cu apropierea perioadei de antrenamente preliminare, să ne înghesuie veștile.

Cum anticipam, la Blabla Blaj nu prea mai vin jucătoare valoroase, din 2 motive:
1. S-a dus buhul printre voleibaliste că e o echipă dintr-un „orășel“ în care nu ai ce să faci în timpul liber, iar activitățile distractive sînt la 2–3 ore de condus mașina. În afară de cazul în care unele jucătoare prind gustul Jidveiului… 🙂
2. Disputa financiară listată pe situl FIVB, care sugerează că s-au încercat manevre dubioase cu banii a cel puțin 2 jucătoare.

De aceea, venirea coordonatoarei nederlandeze Femke Stoltenborg (1m89) nu impresionează. Chiar dacă aplaudacii lui **Limbosu** au anunțat-o ca fiind din lotul național nederlandez, fata mai ajunge pe acolo cînd și cînd, cel mult ca rezervă. În ediția 2019 a Ligii Națiunilor, a fost doar pe listă, dar nici nu a făcut deplasările.
În Liga Campionilor 2019, jucînd pentru Budowlani Lódz, a fost cotată în clasamentul statistic al coordonatoarelor pe locul 16, sub… Lora Kitipova (ex-Blabla Blaj) și sub **Kanami Tashiro** (CSMB).

creditfix.ro

Venirea lui **Stoltenborg** a fost anunțată chiar de ziua ei (28 ani pe 30 iul) și tot la aniversare s-a anunțat și plecarea **Adelinei Adelina Ungureanu (19a) la Cuneo Volley (ITA). Ea a zis că e un vis împlinit (ajungerea în campionatul italian), dar chiar așa o fi? Cuneo e un orășel pe jumătate cît Botoșanii ei de baștină, aproximativ de mărimea Turzii, și aflat într-o zonă predominat rurală. În campionatul trecut a terminat printre primele 8 echipe, dar noi știm bine că, și în campionatele puternice, echipele de la locurile 5–6 în jos sînt destul de slabe. Alde Știința Bacău n-ar avea nicio problemă să elimine pe Cuneo dintr-o cupă europeană.
Dar **Adelina**, deși cu potențial sportiv bun, n-a prea avut noroc în volei și a fost victima unor decizii greșite: aburită de către **Precol** de la Botoșani și virtual „vîndută“ de mică Agrolandului, unde a pierdut 2–3 ani cu pseudo-antrenorul **Jitărel**, dată afară de **Cocoșelul Horică **de la Agroland la ordinul lui **Ghiulică** (împreună cu **Pașca**), ajunsă la un Dinamo care joacă în dorul lelii de vreo 3 ani… Venită rezervă la marele CSMB pentru bani, a avut și ceva noroc pe mai marele ghinion al lui **Salaoru**. Pare un parcurs ghidat mai degrabă de mirosul banilor decît de dorința de evoluție profesională. La Cuneo, la 19 ani, va fi oare considerată destul de matură ca să fie titulară, sau va aduce mingile de printre scaune la antrenamente? Într-o echipă de primă ligă nu te mai învață nimeni nimic. Antrenorul te folosește la ce valoare ai. Verdict: pare o decizie proastă.

ottobroker.ro

La Știința Bacău vine centrala finlandeză Laura Pihlajamäki, care a mai jucat și la CSMB, unde a ajutat la extraordinarul succes care a fost cîștigarea Cupei Confruntării 2016. Tot acolo revine în RO și opusa Alexandra Dascalu Dascălu** (de naționalitate sportivă franceză). Revine și coordonatoarea Lorena Ciocian, căreia i-a venit mintea la cap după experiența tristă a unui an pierdut la CSMT (tot pentru bani). Centrala Carmen Ditu Dițu** și extrema Ana Stoian, vin și ele ca să scadă media de vîrstă a lotului băcăuan.

CSM Tîrgoviște a adus-o pe opusa/extrema rusă **Elena Litovcenko**. N-au prea fost jucătoare ruse în campionatul nostru și nici asta nu e cine știe ce valoare. Jucătoarele pe care CSMT (**Boriga**) continuă cheltuirea dubioasă a banului public, nu numai că sînt străine, ci și bătrîne. Deocamdată CSMT pare cea mai *geriatrică* echipă din campionat! 😉 De ce oare ar băga cineva bani grei într-o străină de 33 ani, în loc să crească jucătoare române?

Zvonuri de pe la CSM București zic că, dacă echipa va juca în divizia A, e posibil ca antrenor să fie fostul secund Marius Macicasan Măcicășan**. Dar ce să antreneze? Echipa de junioare?

4 thoughts on “# **TRANSFERURI 2019 |** LA ANIVERSARE * BLAJUL SCADE LA COORDONARE * BACĂU, TÎRGOVIȘTE…

  1. A fost și este pe bucățele 😉 Fă o căutare la grup cu TRANSFERURI 2019. Iar din unele părți nu avem nicio info.

Comentezi?