# **UMOR NEGRU:** PREZICEȚI CINE VA FI PRIMA VOLEIBALISTĂ ROMÂNĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS! *…

# **UMOR NEGRU:** PREZICEȚI CINE VA FI PRIMA VOLEIBALISTĂ ROMÂNĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS! *…
aqualine.ro/

# **UMOR NEGRU:** PREZICEȚI CINE VA FI PRIMA VOLEIBALISTĂ ROMÂNĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS! * COMBATEREA MINCIUNILOR CU ARITMETICA

Dacă aș posta la pagina mea de profil poze tembele cu păr lung și cu ținute de prost gust (neapărat în negru, moda Doliu-Covid!) sau dacă aș posta noian de citate tembele ca **Senkovici **și ca altele, poate aș face și eu 400 liche-șliche pe zi ? Dar oamenii cu intelect, ca o lege nescrisă a fezbucului, nu atrag multe reacții vădite. Nici nu sunt interesanți pentru gloata proastă, care a ajuns să fotografieze mâncarea de la restaurant și s-o arate lumii întregi. Altfel, mulți ar fi aflat deja demonstrația pe care o voi repeta aici.

În ultimele zile, proștii de guvernanți au tot publicat cifre înfricoșătoare despre cei infectați cu coronavirus. Cifrele astea sunt parte dintr-un **ȘMEN**. Dacă raportezi numărul de infectați la numărul de teste obții zilnic ceva între **4–6 %.** Acest procentaj este exact cel din aprilie! Și atunci, de unde tămbălăul?

De la numărul de teste. Este logic că, dacă faci teste mai multe, descoperi mai mulți infectați! Dacă mâine tâmpiții lui **Lucovid** vor face 1.000.000 de teste, vor găsi 50.000 de infectați! (Nu 1000.) Dacă mâine vor face 100 de teste, vor găsi 5 infectați! Uraa! Am scăpat de pandemie!

klap.ro

Dincolo de această înșelătorie care prinde ușor la gloata care a chiulit de la orele de aritmetică, reținem cifra de **4–6%.** Testele, fiind din ce în ce mai multe, devin semnificative statistic și putem să afirmăm rezonabil că populația RO este infectată în această proporție zilnic. Unii se vindecă, alții iau virusul, dar se pare că în realitate avem zilnic cca 990.000 de români infectați. Este de groază? Nu! Doar detectarea virusului nu este toată povestea. Virusul detectat poate exista în cantitate prea mică pentru a putea face rău organismului (vezi „asimptomaticii”). Fiecare persoană, și tu, și tu, are în orice moment o uriașă colecție de virusuri, bacterii, microbi. Numai că organismul este făcut ca să le poată face față, atâta timp cât nu se depășește o limită. Dacă ai face o testare mâine, ai fi uluit de această colecție de microorganisme din tine.

Proporția ne mai spune aritmetic că, dacă ai 20–25 de prieteni/cunoștințe, este foarte probabil ca una să fie infectată azi cu coronavirus.

De aceea întrebarea provocatoare din titlu nu are un răspuns real. Putem presupune rezonabil că în ultimele 4 luni, mai multe voleibaliste au fost deja infectate, multe chiar fără simptome. Dacă zicem că avem vreo 80 de românce în div A, putem presupune că azi sunt infectate vreo 3–4. Una o fi pe vindecatelea, alta abia începe și tot așa.

Aveți o dovadă și la fotbal. Deși infectările nu sunt în număr constant zilnic, dacă faceți o medie a cazurilor descoperite (Cluj, Dinamo, Botoșani etc), poate veți ajunge la același **4–6%**, deci la ceva „normal”.

Procentajul indicat și un calcul aproximativ luând în considerare perioada de bolire (vreo 2 săptămâni?) ne vor arăta că pe la sfârșitul lui septembrie e posibil să atingem acea **imunitate gregară** (*herd immunity*), care va încetini dramatic răspândirea virusului. E posibil din octombrie, cel puțin în RO, să revenim la o viață normală din punct de vedere al pandemiei. Dar vor urma dramele sărăciei. Sărăcirii.

roadelepamantului.ro

Pentru cine încă nu e convins de fâsâiala proștilor **Lucovid**, **Tătaru**, **Arafat**, **Rafila**, să se uite la cifra care contează cu adevărat: **numărul deceselor**. Dacă ne facem că credem că și unii morți în accidente de motocicletă au murit de COVID-19, vom descoperi că cifrele zilnice au rămas cam între aceleași valori din martie–aprilie. Numărul deceselor rămâne ferm între **20–30** pe zi, chiar dacă raportările de infectați sunt din ce în ce mai terifiante.

Pentru prosteala asta voleiul și celelalte sporturi sunt blocate. Ca să nu mai vorbim de nenorocirile economico-financiare recente și iminente.

*(Anti-PNL, anti-PSD, anti- toți proștii care se cocoață să conducă și să fure și să înșele și să nenorocească populația!)*

Comentezi?