VIȘĂNEALA GENERALĂ: Partea 1. Paradirea lui Ghiță Bombiță Kövesi! Este acel moment al anului…

VIȘĂNEALA GENERALĂ: Partea 1. Paradirea lui Ghiță Bombiță Kövesi! Este acel moment al anului…

VIȘĂNEALA GENERALĂ: Partea 1. Paradirea lui Ghiță Bombiță Kövesi!

Este acel moment al anului cînd începeți să vă pregătiți (sanchi!) pentru celălalt moment magic al anului, cînd Moșul vă aduce în dar o nouă ocazie de a scăpa de groparul voleiului românesc. Adunarea Generală anuală a fost stabilită pentru 29 martie, mai aveți o lună la dispoziție. Așteptăm să apară curînd și ordinea de zi în limbaj agramat.

AG este, conform Statutului FRViș, singura ocazie de a-l revoca pe președinte. Această situație este prevăzută de articolele:

– 30.1. Adunarea Generală este organul suprem de conducere și [de] decizie al FRV.
– 85.2. Mandatele pentru funcțiile de conducere alese ale FRV [inclusiv președintele] pot fi revocate de Adunarea Generală în cadrul termenului de 4 ani prevăzut în alineatul precedent.

Așadar, cam ce-ar trebui să faceți pentru „paradirea“ (în limbaj actual) a lui Ghiță? Următoarele:

– Să aveți pasiune pentru profesia/sportul pe care o/îl practicați. Să aveți momente în care să vă gîndiți cine e vinovat pentru starea actuală a voleiului românesc. Să vă gîndiți cum vreți să arate voleiul românesc peste cîțiva ani: tot așa un mediu împuțit de corupție, de prostie și de incompetență sau ceva aerisit, limpede, profesionist, ca în țările cu volei serios?

– Să lăsați la o parte bîrfele și înjurăturile dintre voi și să vă uniți măcar pentru acest scop. Că marea majoritatea sînteți la pămînt profesional. Altfel, am fi fost acușa la Campionatul Mondial. Totuși, peștele de la C.A.P. se împute. 😉

– Să izolați și să tăiați rădăcinile pe care s-a sprijinit buruiana Ghiță: Blaj (Alba), Timișoara (Agroland), Piatra Nț, Baia Mare, Craiova (SCMU), Iași (Penicilina), Galați (Arcada), București (diverse cluburi plus o gașcă de arbitri).

– Să discutați între voi, să dezbateți și să pregătiți din timp AG. Așa problemă nu se rezolvă pur și simplu pe loc: se ridică unul și propune revocarea, iar ceilalți să rămînă cu gurile căscate… Ci acțiunea trebuie demarată din timp și sprijinită de toată suflarea voleiului românesc. Să arătați uniți că V-AȚI SĂTURAT!

– Să veniți personal la AG și nu mai trimiteți delegații în alb.

Procedura descrisă în statut este destul de simplă. Se propune revocarea și se supune la vot.
Abia aici e problema cea mai mare: acele multe CSȘ-uri care votează masiv pentru Ghiță, nu pentru că l-ar iubi sau pentru că le place paradirea voleiului românesc, ci pur și simplu pentru că nu le pasă. Iar cei cărora nu le pasă, se știe, nu vor vota niciodată pentru schimbare.

Pe locuri, fiți gata, START!

3 thoughts on “VIȘĂNEALA GENERALĂ: Partea 1. Paradirea lui Ghiță Bombiță Kövesi! Este acel moment al anului…

  1. Cine sa vina conducători de cluburi.care se bucura ca nu se mai tin, meciurile din partea a 2a a clasamentului.
    Ce bucurie pe conducători, dar ce fac jucătoarele intra în șomaj? La toamna FRVOLEI o sa vrea rezultate.Nui bai ca luam străine de 5 lei și facem state de plata de 15 lei.Haaa 😀

  2. Nu vezi ca nu sunt multi care sa aiba curaj sa dea un like sau comentariu la articole si tu vrei sa ii vezi in barlog cu mana ridicata.

Comentezi?