VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Enigma lui Felix (Am observat pe fezbuc că mulți din mediul…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Enigma lui Felix

(Am observat pe fezbuc că mulți din mediul voleibalistic se entuziasmează de exerciții de aritmetică de clasa a 4a, pe care menționează „Iată o problemă care dă bătăi de cap și studenților de la Harvard. Tu o poți rezolva?”
Apoi vine: 4-2×3=?
Și intră toți într-o frenezie ca să rezolve problema foarte foarte grea. Iar unii nici nu reușesc.
De aceea am să explic poanta din titlu. E aluzie la „Enigma Otiliei” în care Felix e personaj principal. Scuze…)

Am tot tras de Felix Văraru (cel mai recent antrenor al naționalei feminine Sub-20) să ne spună ceva despre pregătirea pentru competiția de la începutul lui ianuarie. Vișănelul a tăcut chitic.
Am pus cap la cap niște chestii și am aflat de ce.
Omul a fost recrutat mai mult cu forța, el fiind așa de mare antrenor încît nu a venit cu nicio jucătoare de la echipa lui. De asemeni, el s-a dus la bătălie fără niciun obiectiv. Nicunul oficial, că neoficial a fost să dea ocazia fetelor de la Agroland să joace internațional. Au rămas pentru competiție 4 fete de la Cocoșelul Horică, adică o treime din lot. În același timp vreo 2 fete de la Tg Mureș au fost trimise acasă pe un motiv incredibil! Dacă la naționala de senioare plîng vișăneii că voleibalistele se dau accidentate, la naționala Sub-20 le-au „accidentat” ei înșiși! Deși fetele aveau chef și erau în formă fizică bună, vișăneii le-au trimis acasă ștampilîndu-le drept „accidentate”… Ca să fie loc mai mult în ogradă pentru puicuțele de la Agroland.

Rezultatul? Păi exact ce știu vișăneii să facă cel mai bine: ne-am lipit de ultimul loc! Cu cele mai puține seturi cîștigate și cu cele mai multe pierdute. În prima luptă competență-fără-bani contra bani-fără-minte a cîștigat Agrolandul.
(Și a pierdut România.)

Hai să comparăm asta cu a 2a luptă intestină: la calificările pentru Campionatul European Sub-18, naționala F a avut o treime de la Tg Mureș plus antrenorul. Rezultatul? Era cît pe ce să învingem Rusia.

Și totuși: 4-2×3=???

2 thoughts on “VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Enigma lui Felix (Am observat pe fezbuc că mulți din mediul…

  1. partial este adevarat………….unii au aflat de pe site-ul federatiei ca au fost numiti in anumite functii la echipele de juniori…….de aceea vreo cativa nici nu s-au prezentat…….ca de obicei…………federatia nu ofera contracte antrenorilor Romani, nu stabileste obiective totul se face la gramada dupa creierul dement al lui gheorghe……..aud ca acum umbla sa-i amendeze sau sa-i suspende pe cei care nu s-au prezentat la post. 🙂

Comentezi?