Vișăneala săptămînii Seriile (prima fază, „interjudețeană”) diviziilor de pre-seniori se apropie de final. În…

Vișăneala săptămînii

Seriile (prima fază, „interjudețeană”) diviziilor de pre-seniori se apropie de final. În martie va avea loc faza a 2a „semifinală”. Iată ce zic documentele oficiale ale FRViș, în editarea originală handicapată:

[din regulamentul pentru minivolei, copy/paste]

Datorita numarului diferit de echipe înscrise în campionat, calificarea în faza semifinală se va face astfel :
– La feminin – se califică pentru faza semifinală echipele clasate pe primele două locuri si cele mai bune 10(zece) echipe de pe locul trei.
– La masculin – se califică pentru faza semifinală echipele clasate pe primele două locuri si cele mai bune 2(două) echipe de pe locul trei.

(Handicapații au explicat numerele și în paranteză, în caz că există vișănei care nu știu citi numerele.)

[din regulamentul pentru speranțe, c/p]

Datorita numarului diferit de echipe înscrise in campionat, calificarea în faza semifinală se va face astfel :
– La feminin – se califică pentru faza semifinală echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 11 echipe de pe locul doi.
– La masculin – se califică pentru faza semifinală echipele clasate pe primele 3 locuri si cele mai bun loc 4.

Trecînd peste „cele mai bun loc 4” și peste editarea de tractoriști cu școală profesională făcută la seral (cînd cu diacritice, cînd fără), să vedem de ce e asta o imbecilitate.

Sistemul care califică cele mai bune N echipe de pe un anume loc inferior (acesta poate fi 2, 3, 4) se practică, dar este rațional acolo unde grupele sînt echilibrate. Așa a fost și la Liga Campionilor. Au fost 7 grupe (6 grupe la feminin) a cîte 4 echipe, grupe care au fost aranjate de la început ca să fie echilibrate valoric. În așa situație, se extrag echipele de pe locurile 3 cu liniile lor de clasament și se reodonează pe o listă cumulată. Cele mai bune N echipe din această listă merg mai departe.

Însă ce se întîmplă în ograda FRViș?
1. Grupele (seriile) nu sînt echilibrate valoric, ci sînt alcătuite pe criterii geografice.
2. Grupele au numere diferite de echipe!!! Sînt serii cu 3 echipe, cu 4 și cu 5.

Ei, cum stabiliți, măi vișăneilor tractoriști, care sînt cele mai bune echipe de pe locul 3???

Într-o grupă de 3 este greu ca echipa de pe locul 3 să fi adunat puncte, fiind cam vînturată de cele de pe locurile 1-2. Într-o grupă de 5 e foarte posibil ca echipa de pe locul 3 să facă și 12 puncte, dacă le bate total pe cele de pe locurile 4-5! Și atunci, care sînt „cele mai bune de pe locul 3”? Cînd ești într-o grupă de 5, ești clar avantajat, deci lupta nu e cinstită.

Prostia vișăneilor prosperă și pentru că nu semnalează nimeni gravele erori, nu protestează nimeni… Pentru mediul voleibalistic românesc, hotărîrile lor idioate sînt ca un dat din ceruri, ca o fatalitate.

Cînd vă mai alegeți șefi la federație (CURÎND), înainte de a le discuta candidaturile, să le faceți următoarele teste:

– Test de limba română (numai să nu-l organizeze îNȘelaru!)
– Test de limba engleză
– Test de utilizarea calculatorului
– Test de utilizarea Internetului
– Test de inteligență

Abia apoi să treceți la aburelile alea cum că vor organiza, că vor găsi soluții, că vor duce voleiul românesc pe noi culmi de civilizație și progres.

Comentezi?