VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Vișăneii își extrag informațiile proprii din presă * Naționala feminină sub…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Vișăneii își extrag informațiile proprii din presă * Naționala feminină sub…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Vișăneii își extrag informațiile proprii din presă * Naționala feminină sub cenușiu

Adina Salaoru a prins aniversarea zilei de naștere chiar în cantonamentul naționalei. Îi urăm să-i fie ăsta un semn bun.

Dar noi aveam treabă acum cu vișăneii cîrpaci. Multe luni pagina de Fb a FRViș a stat în amorțire. Cînd s-a văzut Cocoșelul Horică de Agroland consilier director, vișănel cu patalama, s-a pus omul să scrie acolo. Că el nu prea are treabă să-și administreze afacerile, ci s-a făcut scriitor de fezbuc. Nu contează că nu are intelectul necesar ca să descopere literele cu diacritice, el îi dă bătaie înainte ca un cîrpaci informatic.

El s-a învățat că lucrul cel mai important pe fezbuc e să postezi adrese de articole din mass-media. Așa s-a ajuns ca federația cîrpacilor, în loc să posteze informații specifice din interior, le postează preluate din surse externe! Veți vedea numeroase postări în care rezultatele de la competiții nu vin din sînul FRViș, ci… de la blogul lui Constantinescu! Măi Cocoșel, angajați-l la federație, că oricum nu știe mai mult ziarism decît să contabilizeze rezultate de meciuri.
Ca să nu mai vorbim că e un „ziarist” de maaare caracter, cam prin zona lui îNȘelaru. Și știe bine și românește, de pomenește de… „Balcaniadă”! 🙂 🙂 Cardoșe și Constantinescule, „Balcaniadă” e un cuvînt la fel de tîmpit ca „Europeniadă”. Competiția se cheamă oficial „Campionatul Balcanic” (precum cel european, sau cel mondial).

În acest stil de ageamii, găsim pe pagina de FB a FRViș un fel de „informare” cum că lotul național feminin s-a reunit la Piatra Nț. În loc să vină informația OFICIAL de la FRViș (care nu mișcă DELOC pe situl oficial!), gașca Cocoșelului Horică ne trimite la un ziar local!
Articolul agreat de vișănei are ceva diacritice (dar pe cele turcești!) și mai conține și ceva despărțiri în silabe la mijlocul rîndului (ce vremuri! începuturile antice ale tehnoredactării computerizate…). Ce vrei, ziar de provincie…
Deasupra articolului tronează o foto de cea mai proastă calitate, nefocalizată (încețoșată) și alb-negru (frateee!!) a trioului de „antrenori” după care vișăneii au scotocit prin cele mai ascunse cotloane ale Europei.
Mă tem ca poza aia cenușie să nu fie cumva semnul rău pentru următoarele bătălii.

Mai mult, în loc ca informarea să vină pe 1 aug, cînd s-a adunat lotul, vine pe 5 aug, cînd a apărut articolul din ziar! Păi dacă Cocoșelul Horică a aflat de lot din ziar…

Tot din articol (și nu de pe situl FRViș și nici măcar din postarea propriu-zisă a Cocoșelului) puteți afla componența lotului, despre a cărui încropire om discuta mai încolo.

Pe ce pariem că numele de pe tricourile fetelor comandate de cîrpaci (tricourile comandate, nu fetele!) vor fi lipsite iar de diacritice??

(Și încă una: ce treabă aveți voi, nenorociților, să postați despre Jocurile Olimpice? Nu din cauza voastră nu ne putem apropia de ele de vreo 30 de ani?? N-ar fi mai bine să explicați voi într-o postare de ce fetele noastre sînt acum la Piatra și nu la Rio? …de ce i-ați ucis visul cel mai drag al mamei Berdilă? Chiar nu aveți rușine?)
Italianul Davide Delmati şi ceilalţi componenţi ai staff-ului selecţionatei tricolore de volei feminin se bucură de cele mai bune condiţii în etapa pregătitoare pe care au început-o, de luni, la Piatra-Neamţ. Până la momentul primului contact cu adversarele în jocurile pregătitoare ale perioadei de…

2 thoughts on “VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Vișăneii își extrag informațiile proprii din presă * Naționala feminină sub…

Comentezi?