VOLÉ-VOLÉ! ALBA-BLAJ NU MAI E! * A cîștigat Blajul campionatul și cupa legal?? *…

VOLÉ-VOLÉ! ALBA-BLAJ NU MAI E! * A cîștigat Blajul campionatul și cupa legal?? *…

VOLÉ-VOLÉ! ALBA-BLAJ NU MAI E! * A cîștigat Blajul campionatul și cupa legal?? * Micul Remus și Micul Romulus din Mica Romă * Cratima buclucașă

Liga Campionilor 2018 este pe începutelea și mă uitai și io pe pagina competiției. Și ce-mi văzură ochii? Ceea ce părea a fi o eroare prostească a CEV numai bună de criticat: clubul blăjean este trecut drept „CSM Volei Alba BLAJ“, în timp ce anul trecut fuse listat cu numele „CS Volei Alba BLAJ“ (și acest nume fiind greșit, deoarece lipsește cratima).

Investigația ulterioară a dat de un amănunt care a scăpat comunității românești de volei. La Adunătura Generală a FRViș din martie a.c., printre cluburile nou afiliate s-a numărat și… „CSM Volei Alba Blaj“! Păi de ce? Nu era deja afiliat și chiar steaua campionatului? Ei, această afiliere a fost necesară deoarece din 17 nov 2016, clubul și-a schimbat numele: din „CS Volei Alba-Blaj“ în „CSM Volei Alba Blaj“ (cu M de la MicaRomă 😉 și fără cratimă) și a obținut un nou certificat de identitate sportivă.

În același timp, AG nu a dezafiliat entitatea cu identitatea „CS Volei Alba-Blaj“, care, deși nu a mai existat din 17 nov, a continuat să joace în campionat! Ba chiar a cîștigat și campionatul și Cupa RO! Întrebarea este: a fost ceva legal? În campionat (și în cupă) s-a înscris o entitate care a încetat să existe după cîteva etape, iar la competiții (inclusiv Liga Campionilor) a continuat să participe o entitate care nu era înscrisă în campionat, ba, mai mult, nici nu era afiliată la FRViș la începutul campionatului!

Este interesant de aflat ce nume s-a scris concret pe diplomele de la sfîrșitul campionatului și de la cel al cupei acordatele Blajului. Pe situl FRViș apare numele desființat, dar și scris greșit, fără cratimă.

Astfel, pe tarlaua Micului Gabriela Firea (recte Valică Primărică) au apărut gemenii voleibalistici Micul Remus (cel cu cratimă) și Micul Romulus (cel fără cratimă), cei mai ciudați gemeni din lume, născuți (fătați) la diferență de vreo 5 ani!

Implicațiile acestei situații dubioase trebuie studiate și descîlcite de juriștii cluburilor afectate: CSM București (campionat) și Știința Bacău (cupă). Că la o investigație a jurnaliștilor locali (albeni, blăjeni) nu ne putem aștepta, ei fiind mult prea ocupați ca să fie pupincuriști. Și au o suprafață mare de acoperit 😉

Sigur că unii vor lua în ușor această schimbare de nume, dar, din punct de vedere legal și regulamentar, aceste detalii contează. Un exemplu ar fi cazul celor 2 cluburi: CSM Pitești și SCM Pitești. Numele e cam la fel, dar sînt entități distincte.

Pe de altă parte, implicațiile în campionatul curent sînt zero, avînd în vedere că în Div A1F au rămas locuri libere și s-a putut înscrie oricine a vrut. Nu mai contează dacă CSM Volei Alba Blaj e continuatoarea (continuatorul?) CS Volei Alba-Blaj sau doar o echipă nou-venită cu totul.

În final, poate ar fi interesant de aflat care au fost motivele Micului Gabriela Firea de a schimba numele clubului. Forma inițială, cu cratima tembelă între „Alba“ și „Blaj“, a fost clar debitată la o beție în grup. Dar sigur nu s-a apucat Valică Primărică să corecteze o greșeală de „redactare“, nu are el străbateri ortografice din astea. Or fi alte cauze mai ascunse din care a trebuit schimbat numele clubului…

Pe harta de pe situl FRViș cea cu structurile județele afiliate și cu baza de date „actualizată“, la județul Alba, azi 11 oct 2017, încă figurează „C.S.V. Alba-Blaj“. Iar Micul General Bacșiș nu apare pe acolo ca reprezentant!
În schimb, în lista echipelor de Div A1F, ca și în programul etapelor apare… „CSM Volei-Alba Blaj“! Dar asta e duda vișăneilor din federație zăpăciți de cratima buclucașă, care acum apare între „Volei“ și „Alba“.
Deci cu cine joacă sîmbătă CSM Lugoj??
(Cu Alba Jacta Blaj!)

3 thoughts on “VOLÉ-VOLÉ! ALBA-BLAJ NU MAI E! * A cîștigat Blajul campionatul și cupa legal?? *…

Comentezi?