Voleibalistul zălăuan Adrian Gontariu a părăsit luni echipa naţională de volei a României din…

Voleibalistul zălăuan Adrian Gontariu a părăsit luni echipa naţională de volei a României din cauza faptului că este accidentat. “Gontariu s-a prezentat duminică seara la lot, iar luni dimineaţa a venit la mine cu o hârtie medicală, afirmând că este accidentat şi nu se poate pregăti cu echipa naţională. Pe mine m-a pus în faţa faptului împlinit. Este problema lui şi îşi asumă riscul acestei plecări. Rămâne să discute cu cei din conducerea Federaţiei Române de Volei despre această problemă”, a declarat selecţionerul Dănuţ Pascu pentru cotidianul Magazin Salajean.
“El a a avut o atitudine asemănătoare şi anul trecut şi, pentru a nu fi amendat cu suma de 5.000 de euro şi a putea evolua la Friedrichshafen, a semnat un angajament împreună cu antrenorul Stelian Moculescu (fost antrenor VfB Friedrichshafen), prin care a promis că va veni apt la acţiunea din această vară. În luna iunie, am purtat cu el o discuţie telefonică în care m-a informat că se retrage din activitate, deoarece i-a născut soţia şi vrea să petreacă mai mult timp alături de familie. I-am spus că mă bucur pentru el că a devenit tătic şi îi respect decizia, dar, să nu vină în septembrie să-mi spună că vrea să mai joace la vreun club din ţară sau din străinătate, că nu voi fi de acord cu acest lucru. Dacă renunţă la volei, nu este nici o problemă, dar, dacă refuză să participe la acţiunile echipei naţionale şi va semna cu o echipă de club, vom aplica regulamentul. Anul trecut, nu l-am amendat, deoarece a promis că va participa la acţiunea din acest an, iar acum, susţine că nu poate să se antreneze, deoarece are tendinită. El trebuie să facă antrenamente la echipa naţională, din moment ce a fost convocat şi să demonstreze că este accidentat. Cazul său va fi judecat la Comisia de Disciplină şi se vor lua măsurile care se impun”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Volei pentru aceeasi publicatie.
Conform regulamentului, Adrian Gontariu riscă să fie suspendat din activitate pentru o perioadă de un an sau sa primeasca o amendă de până la 15.000 de euro.
Acestea sunt faptele.Un jucator emblematic pentru voleiul romanesc este accidentat, se prezinta la lot cu dovada medicala ca este accidentat si “cazul său va fi judecat la Comisia de Disciplină şi se vor lua măsurile care se impun”.Stiti bine ca acelasi lucru s-a intamplat si in cazul sportivelor Alexandra Sobo, Adina Salaoru si Daiana Muresan.Ma surprinde insa din declaratia presedintelui FRVolei propozitia, “pentru a nu fi amendat cu suma de 5.000 de euro şi a putea evolua la Friedrichshafen, a semnat un angajament împreună cu antrenorul Stelian Moculescu (fost antrenor VfB Friedrichshafen), prin care a promis că va veni apt la acţiunea din această vară”.Halucinant, nu? Asadar, pentru a putea juca anul trecut, jucatorul a fost obligat sa dea o declaratie prin care se obliga ca anul acesta sa fie apt de joc pentru echipa nationala. Iar acum, pentru ca este accidentat si are dovada medicala pentru acest lucru, este chemat sa dea socoteala la Comisia de Disciplina.Eu stiu ca in aceasta tara un angajat are dreptul sa se prezinte la medic, iar daca acesta prescrie angajatului respectiv o perioada de repaus, angajatorul este obligat sa ia act de aceasta hotarare a medicului.Doar la FRVolei lucrurile sunt “alterate” si “cel vinovat” este chemat, uneori in carje, la aceasta comisie, pentru a fi sanctionat.

1 thought on “Voleibalistul zălăuan Adrian Gontariu a părăsit luni echipa naţională de volei a României din…

  1. Trebuie stopată odată și odată această Cooperativă a Fofilatorilor! Prea e cusută cu ață albă! Prea multe coincidențele. Uite cum se nenorocesc „vedetele” fix cînd trebuie să vină la națională. Cum se face, frate, că nu a fost nici o tendinită în timpul campionatului? Toate nenorocirile apar la țanc la convocare. Trebuie gîndite niște sancțiuni drastice. Dacă ești așa de firav că te accidentezi așa de des, ce-ar fi să te lași de un sport căruia nu-i poți face față? RUȘINE tuturor sportivilor care se întorc cu fundul la reprezentativa țării lor!
    (Asta în paralel cu „Jos Vișan!”)

Comentezi?