A1F | CLASAMENTUL LA FINALUL FAZEI 1 (15 meciuri) 1. V Blabla Blaj 43…

A1F | CLASAMENTUL LA FINALUL FAZEI 1 (15 meciuri)

1. V Blabla Blaj 43 pct 14 victorii
2. CSM București 38p 13v
3. CSM Tîrgoviște 32p 11v
4. Știința Bacău 26p 9v
5. CSM Lugoj 15p 5v
6. Dinamo Buc 13p 4v

7. U NTT Data Cluj Np 11p 4v
8* Agroland 10p 3v (abandon)
9. CSU Belor Galați 4p 1v
10* Penicilina (abandon)

În faza a 2a, incorect numită de proștii din presa sportivă „playoff“, primele 6 echipe vor juca între ele în 10 etape, iar cele de pe locurile 7 și 9 vor juca între ele în 2 etape. E bine cînd presa face scandal, că anul acesta „cluburile n-au mai hotărît“ să nu respecte regulamentul și vișăneii și paraialele n-au mai anulat faza a 2a pentru echipele de sub locul 6, deși au mai rămas doar 2. Anulările de meciuri sau de faze nu sînt numai contra regulamentului, adică ILEGALE, ci le și afectează pe voleibaliste, acestea neprimind salariile cuvenite. Mai mult, cele serioase ar fi deposedate de șansa de a mai juca meciuri oficiale, chiar dacă nu există miză. Pentru cele serioase, miza e pregătirea sportivă continuă.
(„Presa“, adică acest blog, că restul sînt doar niște contabili pupincuriști.)

În fiecare an observăm că ideea tembelă de a păstra punctajele din prima fază va duce la non-combat, pentru că echipele nu au șanse reale să urce mai mult de un loc. CSM Lugoj n-are nici măcar șansa asta și oricum va deveni istorie după acest campionat.

Iar acele șanse sînt numai aritmetice.
CSM București, dacă l-ar demite pe Pașa Akbașa cel Fudul și ar găsi antrenor serios, ar putea cîștiga toate meciurile și ajunge campioană. Altfel, există pericolul real ca CSM Tîrgoviște să sară pe locul 2.
Știința Bacău, dacă nu face minuni, nu mai prinde podiumul, ceea ce nu s-a mai întîmplat de ani buni.
Dinamo poate prinde o participare în Cupa Confruntării, iar U NTT Data poate participa în Cupa Balcanică.

Comentezi?