A1F F1E6 Clasament 1. CSM București 16 pct 2. Alba Blaj 15p r/s 4,000…

A1F F1E6 Clasament

1. CSM București 16 pct
2. Alba Blaj 15p r/s 4,000
3. Știința Bc 15p r/s 3,000
4. Agroland 12p
5. CSM Tgv 11p
6. CSM Lugoj 7p

7. Medicina Tg M 6p
8. Dinamo 5p
9. Penicilina 3p
10. UNTT Data CN 0p

Și campionatul feminin a trecut de etapa a 6a, cînd clasamentul începe să se stabilizeze și se cam vede care este valoarea echipelor. Suprinde cît de sus a ajuns Agroland, locul 4 fiind rezultatul atît al unei conjuncturi favorabile cît și al muncii Guvernatorului Bogdănel, potrivit înțelepciunii căruia un copil ajuns la 4 ani ar fi cazul să învețe să meargă 😉

Nicio echipă nu are număr maxim posibil de victorii, dar UNTT Data are numai înfrîngeri.

Primele 6 echipe vor rămîne probabil acolo sus pentru faza a 2a. CSM Lugoj și Dinamo construiesc ușor ușor, dar ecartul dintre ele va rămîne, în timp ce Medicina s-a împotmolit cu un antrenor stagiar, care, deși are jucătoare care au ajuns la 20 de ani, nu arată niciun fel de progres față de anul trecut.

Penicilina e pe cale de a deveni o echipă fantomă. Clubul Penicilina deja a devenit o fantomă. Cred (cu tristețe) că va fi una dintre echipele care nu vor termina campionatul.

De fapt, mai toate echipele sînt în pericol mai mult sau mai puțin clar de a abandona înainte de finalul campionatului. Giumbușlucurile legislative recente privind fiscalitatea, vor diminua bugetele primăriilor pentru 2018, iar acestea vor fi nevoite să facă austeritate. Cel mai ușor de tăiat fonduri va fi de la „Distracții“, sporturile făcînd parte dintre acestea. Iar majoritatea echipelor sînt ori CSM-uri ori CSU-uri, acestea din urmă, deși aparținînd de Ministerul Educației, depind financiar tot de primării.

Bugetele primăriilor se consideră de la 1 ian, deci nu se sincronizează cu anul competițional. De aceea vor fi mari surprize după pauza de iarnă.

1 thought on “A1F F1E6 Clasament 1. CSM București 16 pct 2. Alba Blaj 15p r/s 4,000…

Comentezi?