A1F F2E4, rezultate (2) * joacă iar cu 7 jucătoare * Roșca contra Brakočević…

A1F F2E4, rezultate (2) * Bla.Bla.Blaj joacă iar cu 7 jucătoare * Roșca contra Brakočević

Alba Blaj – Știința Bc 3 – 1 (23-25, 25-19, 25-23, 25-19)
Știința Bc nu are destulă forță ca să cîștige la Blaj. A luat primul set pentru că de obicei așa intră Alba mai greu în joc. Ar fi putut să mai ia și setul 3, cel mult. În rest, blăjencele au fost stăpîne pe teren. Le-a mai ajutat și arbitrul Szabo-Alexi în setul 2, cînd a visat blocaut de la Georgiana Faleș (centrală Știința), dar, mai cu seamă, cînd sub nasul lui, neagra de la Alba a servit cu alte 6 jucătoare în teren! (La 16-13 în setul 2 și au făcut și punct!.) Liberoul SeLime İlyasoğlu a uitat să mai iasă din teren, dar a zbughit-o afară cînd deja serva pornise. Cam cît de prost arbitru trebuie să fii, cînd tu ca principal trebuie să urmărești și rotația corectă a echipei care servește, dar tu ești așa de chior că nu vezi că sînt 7 jucătoare în teren! Dar e și explicabil: dacă mica hoață (arbitrăreasa de la Blaj) nu a mai „jucat“ la tușă pentru echipa locală, trebuia să se compenseze cumva 😉 (Cică acum o antrenează Păhărică pentru a prinde o foaie electronică la finala Ligii Campionilor.)
Știința a terminat meciul destul de urît cu vreo 4 pct pierdute într-o veritabilă stare de groggy și este al 4lea meci din faza 2 fără niciun punct de clasament. Șansele de a prinde podiumul sînt din ce în ce mai mici.
Cea mai bună jucătoare: Ana Cleger (opusă Alba), 23 pct (deși nu a jucat toate cele 4 seturi) și 61% eficiență. Eu tot nu pricep cum a făcut jena aia de 9 pct cu Voléro, tocmai cînd avea nevoie Voléro să cîștige sever 😉
De la Bacău s-au străduit cîteva jucătoare, dar Dubravka Djurić (centrală) s-a descurcat cel mai bine. Lorena Ciocian (coordonatoare) a reușit cei mai mulți ași, 5.

(Cu ocazia acestui meci, Adrian Păunescu a scris pe loc o poezie, în Cenaclul Flacăra: „La Blaj se joacă fetele cu luna“. Poate v-o spun curînd, dacă sînteți cuminți 😉 )

CSM București – CSM Tîrgoviște 2 – 3 (23-25, 25-12, 24-26, 25-22, 13-15)
După primul set am zis: Hopa, vedem meciul de la Blaj în reluare! (exact același scor).
După setul 2 am zis: Hai toată lumea la culcare.
Dar în setul 3 CSMT a revenit incredibil, profitînd de haosul din echipa Pașei Rahat cu Arpakaș (antrenor) și i-a suflat de sub nas finalul setului 3. În setul 5 CSMT a părut că controlează situația pînă pe final, cînd Medić S (centrală) a trimis un as uluitor, de ziceam că va întoarce scorul (care era atunci în favoarea CSMT). Dar tîrgoviștencele au rezistat bine pe picioare și au produs surpriza etapei.
…pentru că CSMT a jucat iar în formula improvizată, cu o centrală și cu 3 extreme, formulă care pare a merge foarte bine în mîinile lui Guillermo Naranjo Hernández (antrenor).
CSMB a ieșit iar în lume cu tricourile zebrate de la talcioc, de pe care nu se pot distinge numele jucătoarelor nici celelalte inscripții, dar dacă așa-i place lui Banciu pe țigănește, ce putem să-i facem?
Despre Pașa Akbașa cel Fudul credeam că e un mutalău, dar trebuia să-l fi văzut ce draci l-au posedat și cum urla ca nebunu’ la o atingere de fileu (setul 3), la care nici nu avea dreptate, pentru că jucătoarea lui l-a atins prima. Mă întreb: o fi învățat asta de la Lang Ping? De la japonezi? Iar Lucică Mondialu, unul dintre arbitrii gravizi, iar n-a știut să aplice regulamentul și să-i tragă un cartonaș roșu.
Cea mai bună jucătoare: Irina Trușkina (centrală CSMB).
De la CSMT, a făcut niște mușchi incredibili Adina Roșca (extremă), care nu numai că i-a tras niște blocaje lui Brakočević (haha!), dar a și făcut cele mai multe puncte de la CSMT, 18, (peste Collar!) și cei mai mulți ași din meci (3) și cele mai multe pct din blocaj! (4, la egalitate cu Otašević) și cea mai bună eficiență în atac dintre colegele ei care au marcat semnificativ! Trebuia controlată antidoping 😉 😀
Ce-aș rîde ca Pașa Căciulă cel Fudul să se înece iar ca turcu’ la mal, ca-n stagiunea trecută, și să rateze iar titlul! 😀 La urma urmei, nu ținem toți cu Alba Blaj? 😉 E aritmetic: la Blaj sînt doar vreo 5 bandiți, dar la CSMB doar vreo 5 nu sînt bandiți/bandite. 😉

Comentezi?