AMĂREALĂ DE VOLEI (partea 2) (Continuăm cu comentarii despre meciurile cu Ungaria – cauze…

AMĂREALĂ DE VOLEI (partea 2)

(Continuăm cu comentarii despre meciurile cu Ungaria – cauze ale eșecului.)

3. A fost criticat pe drept cuvînt compartimentul coordonatoarelor, foarte slab pentru mediul european. Dar meciul de duminică (și calificarea) a fost pierdut de atacantele opuse!

Pentru spectatorii mai puțin familiarizați: atacantul opus este ca un vîrf de atac în fotbal, el este responsabil, în primul rînd, cu producerea punctelor. În franceză, extrema este numită „réceptionneur-attaquant”, dar opusul este în mod specific „attaquant”. Ei bine, opușii noștri, duminică (dar și de-a lungul acestei campanii de promovare) au fost catastrofă. Aproape în toate meciurile extremele, ba chiar și Onyejekwe uneori, au făcut mai multe puncte decît opușii.

Le-am văzut duminică pe Baciu și pe Bacșiș în chinurile vieții lor. Parcă erau la Penicilina: numai o fîsîială și o leșinătură și o neputință. Zicea îndrăcitul comentator că Ioana Baciu este o voleibalistă remarcabilă, care joacă minunat cînd prinde o zi bună. Măi îNȘelarule, dacă prinde o zi bună, și o junioară de la Viitorul Borș joacă minunat! O jucătoare de calitate e aia care joacă bine și pe care te poți baza și atunci cînd prinde o zi rea!

Ioana Baciu pare-se că plătește prețul (ca și Rogojinaru sau Moisa) pentru o stagiune în care a jucat în dorul lelii. Ne amintim ce probleme financiare a avut Știința Bacău, care a reușit cumva să păstreze așa jucătoare de valoare. Dar se vede treaba că ele au vrut să joace doar după cum au fost plătite, adică slab, de-l vedeam pe Florin Grapă la timpii de întrerupere cum se milogește de ele. Numai că un jucător de calitate și de caracter joacă și pentru a-și menține acea calitate, rangul, nu numai pentru bani. Rezultatul: cele 3 jucătoare nu prea mai sînt ce erau.

Și celălat opus, Roxana Bacșiș, la fel, a fost o umbră palidă a celei care a făcut ravagii prin Cupa Confruntării. Statistica Rundei 3 arată că Bacșiș a avut o eficiență de 0,33 puncte pe set! Adică i-au trebuit în medie 3 seturi ca să marcheze o dată! Mai specific, în partida de duminică, jucînd parțial, vedeta noastră a avut eficiență în atac de un curat 0%! Cît a jucat nu a reușit nici măcar un punct! Din nici un fel de acțiune! Cred că problema ei este, cum am mai observat în trecutul apropiat, că nu are stomac pentru participare la națională. Cred că are o emotivitate excesivă și este copleșită de importanța posturii de reprezentantă a țării sale.

Ei, ia ziceți cum ar fi arătat scorul, dacă opușii își făceau datoria? Dacă mai adunam încă 3-4 puncte pe set?

(Dacă văd nemții și francezii înregistrările acestor 2 partide, ni-i expediază înapoi imediat pe ambii opuși!)

(va urma)

Comentezi?